OAMENII SUNT LUMINA. Preotul Necula ne explica de ce mesajele de Paste au ajuns ca "un maidan cu iarba verde"

Ultima actualizare: 15-12-2017 16:23

Oamenii sunt lumina, duminica, in ziua de Inviere, la "Romania, te iubesc". Ii vom cunoaste atunci pe cei care traiesc alaturi de Dumnezeu, calugari coborati parca de pe peretii bisericilor si povesti de viata tulburatoare.

Cum si cat timp se roaga ei, ce gust are mancare in manastire, dar si cum, putem sa ne apropiem de Dumnezeu, vom afla raspunsurile duminica, de la ora 18, intr-o editie de sarbatoare a emisiunii "Romania, te iubesc".

"Vino azi si asculta frate un glas dulce si frumos ce te-ndeamna sa iei parte la lupta pentru Hristos. Vino frate fara teama, vino nu te rusina. "

Duminica, la Romania te iubesc ne tragem sufletul la manastirea Rarau, un loc in care oamenii traiesc alaturi de Dumnezeu.

Mancam la manastire, primim povete de la calugari si ne rugam.

Iar de la Rarau trecem muntii si mergem pe urmele unui teolog al vremurilor noastre. Un altfel de preot. Parintele Constantin Necula. L-am intalnit in inchisoarea din Bacau. Le vorbea detinutilor.

"Aveti colegi seriosi...sa stai langa Filofteia? Ai fost coleg cu Filofteia? Stiti cum e la mantuire? E ca la mantuire cand toata lumea alearga. Si la fiecare pacat pe care il avem in galerie avem cate unul. Hai, ma ca si eu am fost curvar, hai ridica-te, si eu am fost betiv, si eu hot, hai ba. Nu exista pacat care sa nu aiba un sfant care a biruit pacatul respectiv. Nici un pacat din lumea asta. Aia e galeria, iar Hristos e antrenorul. Alearga ca la atletism. Hristos alearga, dar el e si Cupa. Hristos nu e un spray, nu e factura de gaze. E mai mult. E Dumnezeu intrupat"

Preotul Necula bate tara in lung si in lat si le vorbeste oamenilor despre dumnezeu: clar, raspicat, fara ocolisuri.

"Afirmatia simpla ca a inviat Hristos fara o asumare subiectiva nu are nicio valoare. De cate ori nu zic astia care nici nu cred in Hristos: Hristos a Inviat, va dorim sarbatori fericite, primim la mesaje din partea tuturor...fie ca...paste fericit..cand aud asta ma ia raul, parca vad un maidan cu iarba verde. N-au nicio legatura. Sau e...cand zici Paste Fericit e ca aia cu a trecut in nefiinta. Hristos pentru asta a inviat sa nu trecem in nefiinta. Sa ramanem ai fiintei supreme care este Dumnezeu. Asta e ideea.' inviere inseamna mai mult decat o sarbatoare a primaverii, mai mult decat un behait nevinovat de miel. Mult mai mult".

Duminica, la "Romania, te iubesc" cunoastem oameni care traiesc alaturi de Dumnezeu, le aflam povestile de viata si ne bucuram de inviere. La ProTV oamenii sunt lumina!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO