Ziua petreceri, iar seara masuri stricte anti-tantari. Cum se pregatesc autoritatile din Brazilia pentru Carnavalul de la Rio

05-02-2016 07:53

Au mai ramas doar doua zile pana la mult asteptatul carnaval din Rio de Janeiro, iar pregatirile sunt in toi.

In timp ce tara se lupta cu virusul Zika ce afecteaza in principal femeile insarcinate si care provoaca microcefalie copiilor nou-nascuti, brazilieni nu se lasa invinsi de boala care face ravagii. Fac ultimele retusuri carelor alegorice si repeta de zor dansurile traditionale.

Ritmurile samba rasuna deja pe strazile din Rio, unde se fac ultimele repetitii pentru una dintre cele mai mari petreceri din lume. Organizatorii amintesc la parada de anul acesta si de jocurile olimpice, care se vor desfasura in aceasta vara in Rio. Un car alegoric a fost special decoratcu chipurile zeilor greci.

Paulo Menezes, designer carnaval: "Este primul oras din America de Sud care gazduieste Jocurile Olimpice, asa ca zeii din Olimp au venit sa viziteze acest loc, unde au fost fermecati si refuza sa mai plece. Raman aici."

Carele alegorice sunt scoase in aceste zile la lumina, unde sunt curatate si pregatite pentru parada. In acest an insa, bugetul pentru cei 3000 de participanti la parada a fost redus substantial.

Eduardo Paes, primar Rio: "Este o petrecere foarte frumoasa, incredibila. Incercam insa sa economisim bani din obiectele nefolositoare, insa carnavalul se va ridica la asteptarile voastre."

Daca pe timpul zilei, strazile orasului sunt intr-o petrecere continua, spre seara autoritatile stropesc cu solutii anti-tantari locurile unde va avea loc parada. Teama de virusul Zika a determinat un oras din statul Sao Paulo sa renunte la ceremoniile organizate cu ocazia carnavalului.

Toti banii pregatiti pentru aceste manifestatii, adica 25 de mii de dolari, vor fi cheltuiti pentru prevenirea raspandirii virusului Zika.


VIDEO PROTVPLUS.RO