Vladimir Putin a inaugurat un Disneyland militar, unde tinerii vor putea conduce tancuri si se vor putea juca cu arme grele

Ultima actualizare: 21-06-2015 07:04
disneyland militar

Presedintele Vladimir Putin a deschis la inceputul acestei saptamani portile Parcului Patriot, un "Disneyland militar" pentru tinerii rusi, in localitatea Kubinka, situata la o ora de mers cu masina de la Moscova, relateaza CanalFrance.Info.
 

Cu ocazia Salonului militar al armatei 2015, seful statului rus a declarat multimii adunate ca parcul tematic va fi "un element important al sistemului de munca militaro-patriotic cu tinerii", scrie Agerpres.

Parcul patriotic rusesc a fost conceput pentru a primi pana la 10.000 de vizitatori zilnic. Acestia vor avea la dispozitie centre de petrecere a timpului liber si hoteluri, putand sa asiste la reconstituiri ale unor batalii celebre ale armatelor sovietice si rusesti, ba chiar sa testeze instalatiile si echipamente militare de prima importanta.

Presedintele rus a profitat de acest eveniment pentru a anunta o dezvoltare semnificativa a arsenalului nuclear al tarii, prin adaugarea a 40 de rachete intercontinentale pana la sfarsitul anului. Acestea ar urma sa fie "capabile sa dejoace sistemele de aparare antiracheta cele mai sofisticate", a precizat el.

Siruri de tancuri, vehicule blindate si sisteme de lansare ale rachetelor au fost expuse in gradinile parcului. Guvernul estimeaza ca parcul tematic ar trebui sa ajute la insuflarea unui nou sentiment de patriotism tinerilor din Rusia. Fiecare tanar, potrivit lui Vladimir Putin, trebuie sa fie pregatit sa raspunda la primul apel, in caz de razboi.

De la anexarea Crimeii si interventia ruseasca in Ucraina, Putin cauta sa-si puna in valoare in continuu puterea militara a tarii sale. "El a ordonat mai multe manevre militare in ultimele luni", aminteste Bloomberg.

La o conferinta pe probleme de aparare, ministrul adjunct al Apararii, Anatoli Antonov, a acuzat Occidentul ca provoaca Rusia la o "cursa a inarmarii".

Saptamana trecuta, Journal du Dimanche ridica problema unui "buget militar rusesc care intriga" pentru ca "dintre cei 75 de miliarde de euro alocati de Kremlin apararii in 2015, 51 de miliarde de euro sunt clasificati secret de aparare", adica 70 % din cheltuieli. Prin armata, statul vrea sa-si poleiasca imaginea in fata locuitorilor sai. "Un mare numar de oameni resimt mandrie patriotica pentru aceasta noua putere militara. Si li se explica faptul ca aceasta este datorita lui Vladimir Putin", analizeaza in JDD Aleksandr Golt, jurnalist specializat in probleme militare.

In parcul sau, Putin isi face marele joc: tancuri, lansatoare de rachete, echipamente de securitate, masini blindate. Iar ministrul apararii, Serghei Soigu, detaliaza o parte din "atractii": "Tinerii vor putea nu doar sa viziteze expozitiile, ci si sa conduca si sa zboare in echipamente militare, sa utilizeze armele pentru a se antrena la tir si sa faca salturi cu parasuta."

Vizitatorii vor putea chiar sa manance ratii soldatesti. Si cum nu se pleaca dintr-un parc tematic fara un suvenir, ei vor putea sa-si ofere un tricou sau o husa de iPhone cu efigia lui Vladimir Putin sau cu un slogan despre victoria natiunii lor in Cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Patriot Park ar urma sa fie finalizat complet in 2017. El a costat Ministerul Apararii 330.000 milioane de euro, potrivit cotidianului Kommersant. Si ar putea avea in curand un fratior la periferia Sevastopolului, in Crimeea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!