Vizita Papei Francisc in SUA, un adevarat fenomen. Suveranul Pontif a ajutat la servirea pranzului la o cantina sociala

Ultima actualizare: 28-09-2015 07:06

Papa Francisc a ajuns joi noapte la New York - a doua etapa a vizitei sale istorice in Statele Unite.

Intai de toate, s-a oprit la Catedrala Sfantul Patrick, renovata special pentru aceast ocazie. Suveranul pontif va merge si la memorialul dedicat victimelor atentatelor de la 11 septembrie si in Central Park.  Apoi va participa la summitul ONU, consacrat combaterii saraciei.

Papa a avut parte de o primire calduroasa pe aeroportul John F Kennedy, unde a fost intampinat de prelati si de copiii de la doua scoli catolice. S-a amuzat copios cand cineva din multime i-a intins o papusa modelata dupa asemanarea sa. De la aeroport, suveranul pontif a plecat cu elicopterul spre catedrala Sfantul Patrick.

Papa va sta doua zile la New York, iar aparitiile sale vor atrage multimi de oameni.

Masurile de securitate pentru vizita Papei la New York sunt drastice. Soferii au fost avertizati ca nu au voie sa circule pe anumite bulevarde, pe strazi sunt sute de mii de politisiti, iar cei care vin sa-l vada in Central Park trebuie sa respecte anumite reguli: nu au voie sa aduca selfie-stickuri si nici baloane.

Inainte sa ajunga la New York, Papa a tinut un discurs in Congres, si a abordat probleme spinoase ale societatii americane - de la pedeapsa cu moartea pana la avort si comertul cu arme, fara sa uite insa nici de problema migratiei si incalzirea globala.

50.000 de oameni se adunasera in fata Capitoliului, stiind ca Papa va iesi sa-i salute, din balcon.

Papa Francisc: "Va multumesc! Dumnezeu sa binecuvanteze America!"

De la Capitoliu, Papa a plecat la o Biserica numita tot Sfantul Patrick, unde era asteptat de 400 de persoane, printre care si oameni ai strazii, de care au grija cateva asociatii de caritate catolice.

Intr-un gest de umilinta, asa cum si-a obisnuit admiratorii, Suveranul Pontif a ajutat la servirea pranzului la o cantina sociala administrata de o organizatie catolica.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO