Visezi sa traiesti peste 100 de ani? Ti s-ar putea indeplini dorinta!

Dată publicare: 01-07-2010 00:00
Dată actualizare: 10-04-2012 15:53


Bacilul F

O bacterie inghetata in calota glaciara timp de mii de ani si descoperita recent ar putea ajuta oamenii sa traiasca intre 100 si 140 de ani, spun cercetatorii.

Bacilul F se afla “captiv” in calota glaciara din epoca de gheata. Oamenii de stiinta au reusit sa mareasca semnificativ durata vietii soarecilor de laborator si a musculitelor de fructe.

Bacteria a fost descoperita in nordul regiunii Yakutia din Rusia, in zona din jurul Muntelui Mamontova.

Dupa ce au folosit-o pentru experimente pe musculite si soareci, cercetatorii cred ca aceeasi metoda, perfectionata, ar putea mari sperata de viata a oamenilor pana la 140 de ani.

“Inca suntem la inceputul cercetarilor insa, daca functioneaza pentru soareci si muste, nu exista niciun motiv pentru care nu ar putea functiona si in cazul animalelor”, a declarat Anatolia Brushkova, om de stiinta.

“Am lucrat cu un grup de soareci a caror speranta de viata era de 589 de zile. Dupa ce le-am injectat extracte din bacterie in muschi, viata li s-a lungit cu mediu 308 de zile, in timp ce soarecii care nu au fost tratati au murit cu aproximativ un an inainte”, a spus purtatorul de cuvant al institutului de cercetare, Nadezhda Mironova.

Cat despre musculitele de fructe, evident acestea nu au putut fi injectate, insa li s-a dat mancare tratata cu Bacilul F. Cercetatorii au descoperit ca au devenit mult mai active si li s-a marit activitatea musculara.

“Urmatorul pas este sa gasim o metoda de a aplica tehnica in cercetari medicale derulate  pe voluntari”, a declarat liderul grupului de cercetatori, Dr. Brushkova.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO