Vitamina B,metionina si acidul folic reduc riscul de cancer pulmonar cu 66%

Dată publicare: 16-06-2010 00:00
Dată actualizare: 04-10-2012 12:57


medicamente

Asta nu inseamna insa ca fumatorii nu trebuie sa renunte la tutun. Cancerul pulmonar este cel mai frecvent tip de cancer din lume.

 

Un studiu citat de AFP arata ca o concentratie peste medie de vitamina B6 si de metionina, un aminoacid din structura proteinelor, reduc cu 50% riscul de cancer pulmonar.

Analizele de sange facute pe 400.000 de voluntari din zece tari europene au aratat ca pacientii cu o concentratie mai ridicata de vitamina B6 si de metionina in sange sunt mai putin expusi la cancer pulmonar, indiferent daca sunt fumatori, nefumatori sau fosti fumatori.

In acest studiu publicat in Journal of the American Medical Association se mai spune ca "daca se mai adauga si o concentratie peste medie de acid folic, pe langa vitamina B6 si metionina, riscul de cancer pulmonar era diminuat cu 66%".

Dupa ce dau practic sperante tuturor tinerilor sau adultilor cu probleme pulmonare, cercetatorii inmoaie tonul optimist al rezultatelor din studiu spunand ca descoperirea lor nu trebuie sa-i faca pe oameni sa uite ca "este important sa se diminueze numarul celor care fumeaza, acest viciu fiind factor primordial pentru cresterea incidentei cancerului pulmonar pe plan mondial".

Cancerul pulmonar este cel mai frecvent tip de cancer si face cele mai multe victime in lume. Cercetatorii au precizat faptul ca un procent destul de mare dintre pacienti sunt fosti fumatori, dar un procent mai mic este reprezentat de persoane care nu au fumat niciodata, mai ales femei din anumite regiuni din Asia.

Potrivit studiilor anterioare, carentele de vitamina B sunt asociate cu un risc crescut de vatamare a lantului de ADN si cu declansarea unor mutatii genetice.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO