Doua fosile de mamut, descoperite in albia raului Moldova

Dată publicare: 14-06-2010 00:00
Dată actualizare: 24-10-2012 05:52


Mamut

Doua fosile de "mammuthus primigenius" au fost descoperite in albia raului Moldova, urmand sa fie conservate si incluse in expozitia permanenta a Muzeului de Stiinte ale Naturii din Suceava.

Arheologii apreciaza ca este una din cele mai importante descoperiri din judet, in domeniul paleontologiei.

Arheologul Bogdan Niculica de la Muzeul Bucovinei din Suceava a declarat ca cele doua fosile, un femur in greutate de 40 de kilograme si o lungime de 1,21 de metri, dar si o masea, au fost gasite de doua persoane din Gura Humorului in albia raului Moldova.

El a explicat ca in patrimoniul Muzeului de Stiintele Naturii Suceava mai exista astfel de fosile, insa nu de dimensiuni asa mari.

"E cea mai importanta descoperire facuta in judetul Suceava in domeniul paleontologiei. Au mai fost descoperite astfel de piese in zonele Lisaura si Plavalari, insa cele descoperite in raul Moldova sunt mai spectaculoase", a spus arheologul sucevean.

Niculica a precizat ca se vor mai face cercetari in amonte de locul unde au fost descoperite cele doua piese, pe o distanta de 7-8 kilometri, in incercarea de a se identifica zona de unde au fost dislocate.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO