Viscol si temperaturi de -15 grade in Europa. 15 oameni au murit de frig in Serbia, Cehia si Polonia

Ultima actualizare: 13-12-2012 06:48

Si europenii din centrul continentului au parte de o iarna grea, cu viscol si temperaturi scazute.

La sfarsitul saptamanii trecute, cel putin 15 oameni au murit de frig in Serbia, Cehia si Polonia, unde temperaturile au coborat sub -15 grade.

Ministerul Afacerilor Externe ii avertizeaza pe cetatenii romani sa evite calatoriile in Ungaria, Slovenia si Serbia, unde caderile masive de zapada au blocat zeci de sosele.

In Croatia, unde a viscolit doua zile neintrerupt, patru oameni au murit de hipotermie, dupa ce-au fost culcati de vant in zapada. Iar accidentele rutiere s-au tinut lant. Autoritatile au anuntat ca in Zagreb n-a mai nins atat de mult de 57 de ani, un record pe care localnicii nu si-l doreau

Aeroportul din Zagreb a ramas inchis mai multe ore, iar transportul public din marile orase croate a fost intrerupt din cauza soselelor blocate.

Viscolul si nisoarea au lovit si in Serbia, unde zeci de soferi au ramas captivi in masinile lor, pe drumuri inzapezite. Premierul Ivica Dacici a mobilizat de urgenta intregul personal de urgenta pentru operatiunile de salvare.

Si tot acolo o femeie care a ramas inzapezita in drum spre spital a nascut pe marginea drumului, intr-un camion. Si-a botezat fetita "Alba ca Zapada".

Frigul a cuprins si Polonia, unde temperaturile au coborat sub -15 grade. Numai pana acum, zece persoane cu varste intre 35 si 87 de ani au murit inghetate de frig. Asta dupa ce un val de ger care a cuprins tara in octombrie a facut si atunci 14 victime.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO