VIDEO. Pușcașii marini americani, somați să nu mai mănânce scorpioni și sânge de cobra, în junglă

Ultima actualizare: 05-03-2020 22:01
Pușcașii marini americani, somați să nu mai mănânce scorponi și sânge de cobra, în junglă

Pușcașii marini americani au mâncat scorpioni și au băut sânge de cobra, în cadrul unor exerciții anuale de supraviețuire în jungă.

Ca reacție la practicile militarilor americani, organizația PETA pentru drepturile animalelor a trimis generalului Davird Berger,responsabil cu organizarea exercițiului, o scrisoare prin care l-a somat să pună capăt „uciderii brutale a animalelor”.

Ca parte componentă a exercițiului Cobra Gold, care are loc în fiecare an în Thailanda, pușcașii marini participă la un stagiu de supraviețuire în junglă. Militarii își dezvoltă capacitatea de a supraviețui în condiții critice și învață care sunt plantele și animalele de care trebuie să se ferească sau cu care se pot hrăni, în lipsă de orice altceva.

Mai mult decât atât, armata SUA a publicat, recent, o serie de fotografii cu soldații americani surprinși în timp ce mănâncă scorpioni și beau sânge de cobra.

Organizația PETA s-a declarat, însă, îngrijorată că pușcașii marini „beau sângele cobrelor decapitate, mănâncă scorpioni vii și șopârle jupuite și chiar ucid pui de găină cu mâinile goale”.

Vice-președintele PETA, Shalin Gala, a făcut apel către armata SUA să înlocuiască „exploatarea barbară a animalelor cu exerciții de supraviețuire bazate pe tehnologie” și să caute alternative precum realitatea virtuală, subliniind „opțiunile vegane” de supraviețuire în junglă, citând chiar și un articol recent publicat de Daily Mail, care nota că jungla este „bogată în fructe și alte vegetale luxuriante comestibile”.

Antrenamentul anual de supraviețuire în junglă Cobra Gold și practicile criticate de PETA au devenit, deja, o tradiție. Anul acesta a avut loc cea de-a 39-a „ediție” a exercițiului de 10 zile Cobra Gold.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO