VIDEO. Poliția rusă a făcut "curățenie". Aproximativ 200 de activiști și lideri ai opoziției au fost arestați

Dată publicare: 13-03-2021 16:37
Dată actualizare: 13-03-2021 16:48


VIDEO. Poliția rusă a făcut

Poliția rusă a reținut, sâmbătă, la Moscova, aproximativ 200 de persoane, inclusiv câteva personalități proeminente ale opoziției, care participau la o întâlnire a politicienilor independenți, informează Reuters.

Cei arestați au fost acuzați de legături cu o organizație aflată pe lista neagră a autorităților.

Aceste arestări au venit în contextul în care autoritățile derulează o operațiune de înăbușire a mișcării anti-Kremlin, care a fost declanșată după condamnarea, arestarea și încarcerarea liderului opoziției Aleksei Navalnîi.

Reuniunea din Moscova urma să adune aleși locali din toată țară, dezbaterile fiind programate pentru sâmbătă și duminică.

 

 

Organizatorul evenimentului a fost Andrei Pivovarov, directorul executiv al organizației neguvernamentale Open Russia, cu sediul în Marea Britanie. Organizația a fost fondată de fostul magnat și critic al Kremlinului Mihail Hodorkovski. Pivovarov se numără printre cei arestați, alături de politicianul de opoziţie Vladimir Kara-Murza, vicepreședinte al Fundației Free Russia, cu sediul în Washington.

Poliția a intrat în forță în clădirea în care urma să aibă loc evenimentul și a început să-i aresteze pe participanți. Cei reținuți au fost duși în dubele care așteptau afară.

Printre persoanele arestate se numărăr și jurnaliști care doreau să relateze de la eveniment.

Sursa: Reuters

Tags: rusia, arestări,


VIDEO PROTVPLUS.RO