Viata traita la limita extrema. O familie cu 3 copii locuieste in caroseria unei masini. VIDEO

Ultima actualizare: 01-08-2014 07:12
Viata traita la limita extrema. O familie cu 3 copii traieste in caroseria unei masini. VIDEO

In Republica Moldova, o familie traieste o viata care pare rupta din epoca primitiva! O familie cu trei copii isi duce zilele in ... caroseria unei masini.

In luna mai, oamenii si-au amenajat adapostul pe un deal de langa orasul Sangera. L-au acoperit cu haine ponosite si cu fan, iar acum se inghesuie toti cinci in cativa metri patrati. Nu au apa, lumina si nici gaz.

Norocul lor este ca cele trei fetite merg la gradinita, unde mananca si dorm in conditii normale macar o parte din zi. E ora cinci seara, asa ca Doina isi aduce acasa copiii de la gradinita.
"Acasa", pentru acesti copii, inseamna ceea altii n-ar numi nici cusca pentru caini – caroseria unui autoturism cu geamurile sparte, acoperita cu haine vechi. Desi in “casa” este ingrozitor de stramt, fetele i-au poftit inauntru si pe reporterii Pro TV Chisinau. Bucataria inseamna si ea o masa fara scaune in jurul ei, plus cateva piese de mobila, vechi si infecte...

Femeia, care mai lucreaza din cand in cand cu ziua, la fel ca si sotul ei, spune ca nu-si lasa niciodata copiii flamanzi. Oricum, norocul lor este ca ei mananca mai mult la gradinita. Mancare fac afara, la un cotlon primitiv.

Cu toate acestea, copiii par ingrijiti, iar hainutele le sunt curate. Parintii au grija ca cisterna cu apa sa fie tot timpul plina.

 

Alexandru Ghenita, tatal copiilor: "Aducem apa, o cumparam cu 350 de lei cisterna."

 

Iar seara se strang toti in jurul unei candele, pentru ca nu au nici macar curent electric.

Nastea, Madalina si Alexandrina n-au trait in viata lor intr-o casa normala. Inainte de a se muta aici au stat intr-un sopron la o stana. Parintii, lor, oameni saraci, veniti din familii numeroase n-au fost in stare sa le ofere o locuinta. Primaria comunei Dobrogea din Republica Moldova le-a oferit un teren pe acest deal, dar pentru ca nu au bani sa-si ridice casa, s-au adapostit in acea caroserie auto.

 

Nadejda Ciobu, asistenta sociala: "Parintii nu sunt consumatori de alcool sau de substante narcotice."

Reporter: "Nu puteti sa le gasiti un plasament provizoriu in care sa fie cazata toata familia, sau macar mama cu copiii?"

Nadejda Ciobu, asistenta: "Nu, ei au nevoie sa stea aici pentru ca sa lucreze la casa."

Si in timp ce parintii incearca sa-si imagineze cum vor infrunta iarna care vine, cele trei fetite isi traiesc copilaria si se bucura de viata lor, saraca, asa cum e ea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO