Venezuelenii impinsi de criza sa fure tot ce pot: magazin lasat fara lenjeria intima, faina furata de motociclisti mascati

Dată publicare: 13-05-2016 21:09
Dată actualizare: 16-05-2016 06:46


criza, venezuela, rafturi goale - getty images

Venezuelenii au ajuns sa fure faina, pui si chiar lenjerie intima din cauza penuriei de produse de baza, ce este rezultatul crizei economice.

Criza este provocata de scaderea pretului petrolului, conform guvernului, dar si de proasta administratie, potrivit opozitiei.

Multi oameni se aseaza inca din timpul noptii la cozi in fata magazinelor, iar pe masura ce penuria se agraveaza, preturile pe piata neagra continua sa creasca.

Prin urmare, furturile au devenit tot mai dese in Venezuela, tara cunoscuta oricum pentru rata ridicata a infractionalitatii. Imaginile cu multimi care sparg magazinele sau cu lupte pentru a pune mana pe produse au devenit de asemenea frecvente pe retelele de socializare.

Intr-unul dintre ultimele incidente, cateva sute de persoane au jefuit un camion incarcat cu pui, sare si sampon, dupa ce vehiculul s-a rasturnat in urma unui accident.

Saptamana trecuta, un grup de motociclisti cu cagule au incercat sa fure 650 de saci cu faina in timp ce aceasta marfa era transportata catre un depozit. In ambele cazuri, interventia fortelor de ordine s-a soldat cu raniti in randul membrilor acestora.

Miercuri, rafturile unui magazin alimentar dintr-o localitate din statul Merida au fost golite de populatia care a dat buzna acolo dupa ce a aflat ca s-a adus carne de pui, cu o zi in urma in acelasi oras fiind jefuit si un magazin de lenjerie intima.

Astfel de scene completeaza tabloul dezolant al Venezuelei, tara cu cea mai mare inflatie din lume si unde, pe langa penuria produselor de baza, populatia se confrunta si cu taieri frecvente de electricitate si apa.

Presedintele socialist Nicolas Maduro pune criza pe seama prabusirii pretului petrolului pe piata mondiala (principalul produs la export), secetei care a afectat activitatea hidrocentralelor, dar el invoca si 'razboiul economic' pe care politicienii si oamenii de afaceri de dreapta l-ar fi pornit impotriva lui.

Insa opozitia considera ca principala cauza a acestei situatii este gestiunea economica dezastruoasa a fostului presedinte Hugo Chavez, continuata de succesorul sau.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO