Vedeta care sustine protestele din Romania de pe covorul rosu de la Premiile BAFTA. Favoritii fiecarei categorii

×
Codul embed a fost copiat

Seara de duminica este una de gala pentru cinematografia mondiala. La Londra se decerneaza Premiile Bafta, in cea de-a 70-a editie a evenimentului. Pe covorul rosu s-a aflat si actorul de origine romana Levente Molnar.

Romanul a tinut sa arate ca este solidar cu cei care protesteaza in aceste zile in Piata Victoriei pentru demisia Guvernului Grindeanu. Levente a aratat fotografilor o coala de hartie cu mesajul "#rezist", scris in limba romana.

In urma cu cateva zile actorul a postat un mesaj pe Facebook, de la Cluj, adresat guvernantilor: "Nu exista alb sau negru. Exista bunul simt. Exista limite. Aici s-au depasit niste limite. Ne vedem si diseara la "coada calului". Simteam la fel si daca era facut de orice alt partid politic."

Citește și
levente molnar
Actorul roman Levente Molnar, despre Oscarul castigat de "Son of Saul": "E coplesitor, bucuria e prea mare"
Războiul din Ucraina s-ar încheia în două săptămâni, dacă Occidentul şi-ar înceta sprijinul, susţine Moscova

Cele mai importante nominalizari

Musicalul hollywoodian plin de stralucire "La La Land" se va lupta cu drama britanica de un realism crud "I, Daniel Blake" pentru cel mai important premiu al Academiei britanice de film de duminica, relateaza newsandstar.co.uk.

"La La Land", o poveste de dragoste fantezista intre o actrita aspiranta si un cantaret de jazz, conduce cu 11 nominalizari la premiile BAFTA, dupa ce a obtinut numai putin de 14 si la Oscaruri.

Productia americana va merge umar la umar cu filmul lui Ken Loach, care este abordare curajoasa a vietii in sistemul de asistenta sociala din Marea Britanie, pentru premiul BAFTA pentru cel mai bun film, dupa ce aceasta a castigat mult ravnitul Palme d'Or la festivalul de film de la Cannes.

Tot la categoria cel mai bun film sunt nominalizate productia SF "Arrival", drama "Manchester By The Sea" si "Moonlight", un film despre viata unui adolescent gay de culoare in Miami.

Emily Blunt ("The Girl on the Train") a primit o nominalizare la un premiu BAFTA pentru cea mai buna actrita in rol principal, in timp ce Andrew Garfield a primit si el o nominalizare la categoria similara masculina pentru rolul unui medic in armata americana din filmul lui Mel Gibson "Hacksaw Ridge".

Desi rolul lui Garfield a fost unul apreciat de critica, el se va afla in competitie cu Casey Affleck, care a castigat deja un Glob de Aur pentru rolul din "Manchester By The Sea".

Cei doi vor concura impotriva lui Ryan Gosling ("La La Land"), care a castigat si un Glob de Aur pentru cel mai bun rol intr-un film musical sau comedie, Jake Gyllenhaal ("Nocturnal Animals") si Viggo Mortensen ("Captain Fantastic").

Britanica Emily Blunt va concura la categoria cea mai buna actrita in rol principal cu Meryl Streep ("Florence Foster Jenkins"), Amy Adams ("Arrival"), castigatoarea unui Glob de Aur Emma Stone ("La La Land") si Natalie Portman, pentru rolul fostei prime doamne Jackie Kennedy in "Jackie".

Hugh Grant ("Florence Foster Jenkins") a fost nominalizat la un premiu pentru rol secundar, pentru care va concura cu compatriotii britanici Aaron Taylor-Johnson ("Nocturnal Animals") si Dev Patel ("Lion"). Ei isi vor disputa aceasta distinctie cu actorii americani Mahershala Ali ("Moonlight") si Jeff Bridges ("Hell or High Water").

Vedeta feminina din "Skyfall" Naomie Harris este nominalizata la categoria cea mai buna actrita in rol secundar pentru rolul sau de mama dependenta de droguri din "Moonlight", in timp ce Hayley Squires a primit nominalizarea la aceeasi categorie pentru rolul unei tinere care se chinuie sa se descurce in sistemul britanic de beneficii sociale din "I, Daniel Blake".

Ele vor concura pentru acest premiu BAFTA cu Michelle Williams ("Manchester by the Sea"), Nicole Kidman ("Lion") si Viola Davis ("Fences").

Filmul SF filosofic "Arrival" si thrillerul noir al lui Tom Ford "Nocturnal Animals" au primit amandoua cate noua nominalizari la premiile BAFTA, iar "Manchester by the Sea" are sase.

La randul lor "I, Daniel Blake", "Fantastic Beasts And Where To Find Them", "Hacksaw Ridge" si "Lion" vor concura la cate cinci categorii.

Ceremonia de decernare a premiilor Academiei britanice de film va avea loc duminica seara la Royal Albert Hall din Londra si va fi prezentata de Stephen Fry.

Articol recomandat de sport.ro
OFICIAL Plecare definitivă de la FCSB! A semnat deja cu noua echipă
OFICIAL Plecare definitivă de la FCSB! A semnat deja cu noua echipă
Citește și...
Ziua 13 de proteste in Piata Victoriei. Peste 30.000 de oameni au format un
Ziua 13 de proteste in Piata Victoriei. Peste 30.000 de oameni au format un "tricolor uman" in fata Guvernului

Duminica, manifestantii vor "sa faca istorie", prin numarul mare de participanti. In ultimele minute, sute de oameni au ajuns in fata Guvernului.

Actorul roman Levente Molnar, despre Oscarul castigat de
Actorul roman Levente Molnar, despre Oscarul castigat de "Son of Saul": "E coplesitor, bucuria e prea mare"

Seara Oscarurilor i-a adus o bucurie imensa unui roman de origine maghiara. Actorul Levente Molnar, angajat al Teatrului de Stat Maghiar din Cluj, a sarbatorit chiar la Los Angeles.

A facut autostopul pana in Harghita ca sa fie actor, acum joaca intr-un film nominalizat la Oscar. Interviu cu Levente Molnar
A facut autostopul pana in Harghita ca sa fie actor, acum joaca intr-un film nominalizat la Oscar. Interviu cu Levente Molnar

De pe scena teatrului maghiar de stat din Cluj, actorul roman Levente Molnar a ajuns la Globurile de Aur si se pregateste de Oscar.

Recomandări
Analist: Fotografia în care Joe Biden îl ține de braț pe Klaus Iohannis arată că discută ceva important
Analist: Fotografia în care Joe Biden îl ține de braț pe Klaus Iohannis arată că discută ceva important

"Ați depășit toate așteptările!" Asta i-a transmis Joe Biden lui Klaus Iohannis într-o discuție purtată la Casa Albă. Președintele american a lăudat relația bună și de durată cu România, cu atât mai importantă în contextul conflictului din Ucraina.

Starea lui Florin Piersic este stabilă, dar are o infecție generalizată în organism. De ce s-a făcut transferul la București
Starea lui Florin Piersic este stabilă, dar are o infecție generalizată în organism. De ce s-a făcut transferul la București

Adus de la Cluj cu un avion SMURD, îndrăgitul actor Florin Piersic are o infecție generalizată în organism. Potrivit medicilor, de la spitalul Matei Balș care îl îngrijesc acum, este în stare stabilă, iar o echipă multidisciplinară îl evaluează.

Adulții care lovesc sau umilesc copiii în grădinițe și școli vor risca închisoarea. Ce presupune legea intrată în vigoare
Adulții care lovesc sau umilesc copiii în grădinițe și școli vor risca închisoarea. Ce presupune legea intrată în vigoare

În țara în care încă se petrec numeroase abuzuri în grădinițe și școli, apare în sfârșit o completare a legii pentru protecția copilului, care interzice pedepsele corporale și umilirea celor mici.