Unul din 10 japonezi de peste 30 de ani este virgin. Ce arată datele comparate cu alte țări

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Marti 09 Aprilie 2019 17:01
Data publicarii: Marti 09 Aprilie 2019 16:40
Categorie: Stiri externe
japonia

Aproximativ una din zece persoane cu vârsta de circa 30 de ani din Japonia nu a avut niciodată o relaţie heterosexuală, conform unui nou studiu bazat pe rezultatele unui sondaj la nivel naţional, citat marţi de AFP, scrie Agerpres.

Datele, comparate cu cele din alte ţări dezvoltate, relevă că "adulţii japonezi au tendinţa de a deveni activi sexual mai târziu în viaţă, iar o proporţie sensibil superioară dintre aceştia nu are experienţe heterosexuale până în jurul vârstei de 40 de ani".

Acest studiu efectuat de Universitatea din Tokyo a utilizat date din cadrul Anchetei naţionale asupra fertilităţii, realizată în Japonia între 1987 şi 2015 şi administrată de Ministerul Sănătăţii din Japonia.

În 2015, 11,9% dintre femeile cu vârste cuprinse între 30 şi 34 de ani şi 12,7% dintre bărbaţii din aceeaşi grupă de vârstă intervievaţi au declarat că nu au avut nicio experienţă sexuală cu o persoană de sex opus.

În grupa de vârstă 35-39 de ani, aceste procente au fost de 8,9%, respectiv de 9,5%.

În ambele categorii, proporţia persoanelor care se declară virgine a crescut cu câteva puncte procentuale faţă de sondajele conduse în 1987 sau în 1992.

Datele studiului nu includ informaţii despre relaţii homosexuale. Însă, potrivit autorilor, şi dacă se presupune că 5% dintre respondenţi au avut exclusiv relaţii homosexuale, "se poate spune că aproximativ unu din douăzeci de bărbaţi şi una din douăzeci de femei cu vârste între 30 şi 39 de ani (...) nu au avut niciodată relaţii sexuale".

Totodată, autorii au notat că Japonia pare să se distingă de alte state. Spre exemplu, cifrele colectate din Statele Unite demonstrează că doar 1,9% dintre femeile cu vârste cuprinse între 30 şi 34 de ani şi 0,9% dintre cele cu vârste cuprinsă între 35 şi 39 ani declară că nu au avut relaţii sexuale cu o persoană de sex opus. În cazul bărbaţilor din Statele Unite, aceste procente sunt de 3,1%, respectiv 1,4%.

Aceste constatări ar trebui să suscite preocupări în contextul unei scăderi a populaţiei Japoniei şi a diminuării ratelor fertilităţii. Guvernul japonez încearcă să abordeze această problemă prin măsuri stimulative şi ajutoare acordate mamelor care lucrează.

"Situaţia persoanelor care nu au experienţe sexuale din cauza dificultăţilor în găsirea unui partener (...) ar putea fi luată în considerare în cadrul politicilor destinate creşterii natalităţii", au notat autorii studiului.

Epidemiolog Peter Ueda, care a condus acest studiu, estimează că ''inactivitatea sau lipsa experienţelor sexuale, voluntară sau nu, nu ar trebui privită drept un fenomen exotic, ridiculizată sau considerată un subiect îngrijorător pentru toată lumea".

Specialistul a subliniat într-un comunicat emis de universitatea niponă că este nevoie de cercetări suplimentare ''pe tema motivelor lipsei de activitate sexuală'' şi a modului în care dinamica ''pieţei relaţiilor se poate modifica''.

Totodată, studiul a constatat o corelaţie între relaţiile sexuale şi situaţia financiară. Cercetătorii au avertizat, însă, că este dificil de stabilit o relaţie cauză-efect cu privire la problemele asociate experienţei sexuale.

De asemenea, ei au notat că majoritatea persoanelor de peste 25 de ani care nu au avut experienţe sexuale au declarat că speră să se căsătorească, ''ceea ce indică faptul că lipsa lor de experienţă sexuală ar putea fi involuntară".

japonia Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Țara în care se moare de prea multă muncă dă concediu forțat. Angajații îl refuză
Țara în care se moare de prea multă muncă dă concediu forțat. Angajații îl refuză
Dupa 8 luni de studiu, cercetătorii au aflat că pisicile reacționează când le spui numele
Dupa 8 luni de studiu, cercetătorii au aflat că pisicile reacționează când le spui numele
VIDEO PROTVPLUS.RO
Ultimii jihadişti ISIS, printre care copii şi invalizi, dau bătălia finală
Cine sunt femeile și copiii pe care nimeni nu-i dorește. Explicația situației alarmante
Şeful armatei germane: "Rusia, o mare ameninţare la adresa Europei".
Scara pe care a păşit Isus, ţinută ascunsă sute de ani. Ce s-a găsit sub ea
Biroul preşedintelui Liberiei, fostul fotbalist George Weah, a fost invadat de şerpi
Reacția uluitoare a copiilor din „casa ororilor” când aud sentința primită de părinți. FOTO
Oraşul în care biletele pentru mijloacele de transport se cumpără cu plastic
Jamal Khashoggi
Două persoane din Emiratele Arabe, arestate în Turcia. Legătura cu asasinatul lui Khashoggi
Rusia anunţă întărirea forţelor din Marea Neagră. Ameninţarea la adresa României
Cum au supraviețuit incendiului de la Notre Dame albinele de pe acoperiș: „E un miracol”
„Urgenţă în aer” declarată la bordul unui avion cu destinația Londra
Cel puţin 13 morţi, după ce zidul unei biserici s-a prăbușit în timpul slujbei. VIDEO
Bradley Welsh, actorul din Trainspotting 2, ar fi fost ucis din cauza unor droguri