Un turist riscă închisoarea după ce a vandalizat Colosseumul. ”Mai bine faceți un selfie!”

Ultima actualizare: 25-09-2020 22:21
Un turist riscă închisoarea după ce a vandalizat Colosseumul. Ce a putut să facă
Getty

Un turist irlandez este acuzat de vandalizarea Colosseumului din Roma după ce și-a scrijelit inițialele numelui pe unul dintre cele mai importante monumente ale lumii.

 

Carabinierii au declarat pentru CNN că bărbatul în vârstă de 32 de ani a fost prins de agenții de pază ai Colosseumului în timp ce vandaliza monumentul.

Turistul irlandez a cărui identitate nu a fost dezvăluită a scrijelit cu un vârf metalic cele două inițiale ale numelui său, cu o înălțime de aproximativ 6 centimetri, pe un stâlp de la primul etaj al monumentului vechi de 2.000 de ani.

Colosseumul, considerat una dintre cele șapte minuni ale lumii moderne, este un sit al Patrimoniului Mondial, alături de alte 54 de situri italiene din centrul istoric al Romei.

Bărbatul acuzat de deteriorarea unui reper istoric și artistic riscă acum o pedeapsă grea pentru gestul său, considerat infracțiune în Italia.

Turistul ar putea condamnat la un an de închisoare sau plata unei amenzi de cel puțin 2.065 de euro.

Colosseumul, la fel ca orice monument care reprezintă istoria tuturor, trebuie păstrat și predat generațiilor viitoare”, a declarat pentru CNN arheologul Federica Rinaldi, responsabil pentru vechiul amfiteatru roman.

 

Un turist rus a fost amendat cu 20.000 de euro

 

În 2014, un turist rus a fost amendat cu 20.000 de euro pentru că a scrijelit litera „K” pe o secțiune de zid.

Construcția Colosseumului, despre care se crede că este cel mai mare amfiteatru din lume, a început cândva între anii 70 și 72 d.Hr. sub împărații dinastiei Flaviene.

Putea adăposti în jur de 50.000 de spectatori, care veneau să se uite la gladiatorii care se luptau între ei sau cu animale sălbatice periculoase.

"Este un monument care merită respectul tuturor, deoarece aparține tuturor și trebuie să rămână așa", a spus Rinaldi.

"Sculptarea inițialelor cuiva, pe lângă faptul că este o infracțiune, pare a fi un gest al celor care doresc să-și însușească monumentul. Mai bine faceți un selfie!", a mai spus oficialul.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO