Un turist a stat ingropat in zapada aproape o ora, dar a fost salvat datorita unui bat de schi. Totul a fost filmat

14-03-2015 08:32


Avalansa

O excursie la schi, in Alpi, era cat pe ce sa se incheie tragic pentru un turist in varsta de 20 de ani! Tanarul a fost ingropat in zapada, in urma unei avalanse, la granita dintre Elvetia si Franta.

Norocul a facut ca prietenii alaturi de care schia au reusit - cu mari eforturi - sa ii salveze viata. Totul a fost filmat de camera video montata pe casca unuia dintre amici.

Imaginile surprind, intai, momentul in care James Mort si prietenii sai au fost surprinsi de o avalansa, in Alpii elvetieni. Apoi, camera video a filmat eforturile extraordinare ale salvatorilor de ocazie, carora James le datoreaza, probabil, viata.

Din grupul lui, doar tanarul de 20 de ani a fost acoperit de zapada. Spre norocul sau, unul dintre betele de schi a ramas, partial, la suprafata. Asa ca ceilati schiori au stiut unde sa sape.

James Mort, salvat dupa avalansa: "Ultimul lucru pe care am apucat sa-l fac a fost sa ridic un bat de schi deasupra capului, in speranta ca nu va fi acoperit complet de zapda. Am trecut prin tot felul de trairi bizare: poate ma gasesc cand e prea tarziu, poate am noroc si ma scot la timp, inainte sa mor. Prima gura de aer curat pe care am respirat-o a fost spectaculoasa."

Prietenii lui James spun ca tanarul a stat ingropat in zapada aproape o ora, pana au reusit sa-l scoata la suprafata.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO