Un tanar de culoare din Chicago a fost ucis de politie dupa o cearta de familie. O vecina a fost si ea impuscata de agenti

Ultima actualizare: 30-12-2015 06:59
politie Chicago

Nou incident cu tenta rasiala, in al treilea oras ca marime din Statele Unite.

Doua persoane de culoare au fost ucise de politie in primele ore ale zilei de sambata in Chicago, oras tulburat deja de acuzatii privind comportamentul brutal al oamenilor legii. Un student de culoare, care a avut un “comportament combativ” a fost impuscat mortal, iar politistul care a tras in el a nimerit din greseala si o femeie nevinovata, mama a 5 copii.

Legistii au identificat victimele ca fiind Quintonio Legrier si Bettie Jones. Legrier, in varsta de 19 ani, isi vizita parintii in vacanta , cand a intrat in conflict cu tatal sau, amenintandu-l cu o bata de baseball. Barbatul a sunat la politie dar interventia oamenilor legii s-a finalizat cu o tragedie. Unul dintre politisti a tras printr-o usa de lemn iar glontul a nimerit-o pe Bettie Jones, o chiriasa a cladirii care nu avea nicio legatura cu incidentul.

Mama lui Legrier sustine ca acesta suferea de o afectiune psihica si ca interventia politiei a fost nejustificat de violenta. “Suni dupa ajutor si pierzi pe cineva. Aceasta situatie trebuie sa inceteze”, a spus femeia, potrivit Reuters.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO