Un polițist și-a făcut selfie la locul unei crime. Șocant ce i-au găsit superiorii în telefon

Ultima actualizare: 29-12-2021 18:58
crima
Shutterstock

Un ofițer de poliție și-a făcut selfie-uri la locul unei crime, în care un adolescent a fost înjunghiat mortal. Acesta a trimis imaginile îngrozitoare, rasiste, homofobe și jignitoare prin intermediul WhatsApp, relatează The Guardian.

Ryan Connolly, de la secția Merseyside, a comis o listă întreagă de abateri disciplinare pe o perioadă de șase ani, a stabilit un tribunal.

În timpul serviciului, a surprins în diverse ipostaze persoane cu afecțiuni psihice în timpul unor crize.

Cazul său este asemănător cu cel al celor doi ofițeri din Londra care și-au folosit telefoanele mobile pentru a fotografia două surori ucise. Cei doi au fost condamnați și concediați, cazul stârnind furie în toată țara.

Faptele lui Connolly au fost confirmate de poliția din Merseyside care cataloghează atitudinea acestuia drept o „insultă” pentru majoritatea ofițerilor care au servit publicul cu distincție.

Tribunalul disciplinar l-a găsit pe Connolly vinovat de abatere gravă.
El a demisionat înainte de audierea din noiembrie.

Connolly a intrat în poliție în ianuarie 2003, iar începând cu anul 2014 a încălcat constant regulamentul.

Connolly ar fi comis următoarele fapte:

- a făcut fotografii grafice, extrem de rasiste, care au implicat musulmani. De asemenea, avea în telefon o imagine a unui membru Ku Klux Klan;

- în 2016 și în 2017, în timp ce era de serviciu, a făcut fotografii cu bărbați bolnavi psihic care se aflau în spital, apoi le-a distribuit pe WhatsApp;

- a pozat și distribuit imagini cu persoane arestate;

- în octombrie 2015, a pozat o persoană care și-a tăiat venele și a distribuit imaginea pe WhatsApp;

- în 2016 a transmis un mesaj grafic homofob;

- în 2018 și-a făcut un selfie în locul în care fusese ucis un adolescent;

- a făcut fotografii cu victime ale unor infracțiuni și a dezvăluit informații despre cazul unei femei agresate care a mers la poliție și care avea nevoie de ajutor;

- a distribuit alte imagini în care erau ironizate persoanele cu dizabilități.

A fost scutit de faptul că a încercat să achiziționeze canabis în timp ce era ofițer în serviciu.

Când a fost intervievat de detectivi, Connolly nu a făcut niciun comentariu. Înainte de audierea disciplinară, el a depus o declarație scrisă, spunând că nu știe de ce pe telefonul său erau imagini jignitoare.

Adjunctul șefului poliției din Merseyside, Ian Critchley, a declarat: Connolly făcuse fotografii cu persoane vulnerabile pe telefonul său personal în timp ce era de serviciu... Acest lucru a încălcat datoria de încredere; lipsit de onestitate și integritate și prin comportamentul său discreditabil a subminat încrederea publicului. Între 2015 și 2018, Connolly a stocat în telefonul său imagini rasiste, homofobe și grav ofensatoare și, în unele ocazii, a distribuit acele imagini. Connolly a menținut contactul cu un criminal cunoscut și nu a dezvăluit relația... ca urmare, prin socializarea și asocierea cu criminalul, a adus serviciul în discredit”.

Critchley a mai adăugat că :O investigație a unității noastre anticorupție a dezvăluit faptul că Connolly și-a folosit propriul telefon pentru a fotografia persoane vulnerabile în timpul serviciului și că telefonul conținea, de asemenea, imagini îngrozitoare homofobe, rasiste și ofensive. Comportamentul acestui ofițer este deplorabil și servește la subminarea încrederii și încrederii publicului în poliție.

Connolly a demisionat în fața tribunalului disciplinar în noiembrie și i s-a interzis pe viață să se alăture serviciului.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO