Un polițist olandez a pierdut trei lăzi cu arme. I-au căzut din mașină, iar nimeni nu dă de ele

Dată publicare: 17-03-2021 08:54
Dată actualizare: 17-03-2021 09:09


Un polițist olandez a pierdut trei lăzi cu arme. I-au căzut din mașină, iar nimeni nu dă de ele

Trei lăzi în care se găseau treizeci de arme de antrenament au dispărut, sâmbătă, în Olanda, după ce au căzut dintr-o mașină a poliției, fără ca agentul care se afla la volan să-și dea seama, potrivit De Stentor.

Ofițerul de poliție se afla la volanul unei dube, iar la un moment dat ușa din spate a mașinii s-a deschis accidental. Cutiile cu arme au căzut din vehicul. Agentul și-a dat seama de ceea ce s-a întâmplat înainte de a intra pe o autostradă. El a dat alarma, iar în zonă a fost declanșată o operațiune de căutare a armelor.

Oamenii legii au găsit câteva lucruri care au căzut din mașină, dar nici urmă de arme sau de cutiile în care se aflau acestea.

Poliția olandeză investighează circumstanțele în care au fost transportate armele de antrenament și dacă șoferul se face vinovat de ceea ce s-a ]ntmplat.

"Deocamdată, nu pare așa. Pur și simplu a trebuit să meargă de la A la B cu acele arme și a descoperit doar după aceea că încuietoarea era defectă, astfel încât ușa s-a deschis", a afirmat purtătorul de cuvânt a Poliției Naționale, Robbert Salome, care a precizat că armele respective erau inoperabile.

"Chiar dacă armele sunt inoperabile, nu vrei ca acestea să ajungă la alții, sau copiii să se joace cu ele, de exemplu. Dacă pot face rău în mâini greșite? S-ar putea să poată fi din nou pregătite să fie operaționale, dar nu e bine să faci asta în magazia ta. Nu cred că un criminal va folosi armele astea. Dacă vrea o armă de foc, o va cumpăra, nu este atât de complicat", a mai declarat ofițerul.

Sursa: De Stentor


VIDEO PROTVPLUS.RO