Un paradis turistic a devenit unul dintre cele mai violente orase din lume. Imagini socante de pe strazile din Acapulco

Dată publicare: 11-08-2016 14:09
Dată actualizare: 14-08-2016 06:58


Acapulco - Getty/AFP

Acapulco, considerat pana de curand un paradis al turismului, a devenit unul dintre cele mai violente orase din lume. Imaginile surprinse pe strazi arata desprinse ca dintr-un film cu gansgteri.

Acapulco, fostul paradis al turismului, cu o populatie de 810.000 de locuitori, este in topul celor mai violente orase din lume. In 2015, au avut loc nu mai putin de 1170 de crime, iar orasul are o rata a criminalitatii de 111 crime la 100.000 de locuitori. Chiar si inainte, Acapulco era considerat periculos, in 2012 fiind numit "Irakul din Guerrero" (unul dintre cele 31 de state federale ale Mexicului).

In primele trei luni din 2016, au avut loc peste 200 de crime. Cartelurile de droguri si crima organizata domina orasul, iar in ultimele luni violentele au ajuns la un nivel extrem. Locuitorii indura zilnic peisaje morbide, cu cadavre intinse pe strada, sange, parti ale corpului uman aruncate pe strazi, iar morga este atat de plina incat cadavrele sunt puse unele peste altele. Alte imagini au surprins momentul in care poltistii ridica mai multe cadavre din padure, conform Daily Mail.


"Violenta din aceasta zona este rezultatul conflictelor dintre cartelurile de droguri" a spus David Shirk, profesor la universitatea din San Diego, conform mysanantonio.com

Una dintre cele mai prolifice bande de crima organizata este BLO (The Beltran Leyva Organization) asociata cu reteaua lui "El Chapo" Guzman, cartelul Sinaloa, care controleaza parti importante din centrul si sud-estul Mexicului. In 2000, cele doua carteluri au inceput razboiul, punand o presiune imensa pe guvernul mexican.

BLO, sustinut de periculosul cartel de droguri Jalisco New Generation Cartel, a incercat sa isi reia controlul auspra orasului Acapulco inca de anul trecut, ceea ce a dus la ciocniri violente intre grupurile locale, cum ar fi Independent Cartel of Acapulco (CIDA).

CIDA este una dintre cele trei mari bande de crima organizata din Acapulco si una dintre cele 8 prezente in statul Guerrero. Schimbarile politice si coruptia sunt factori care adancesc aceasta situatie dramatica pentru mexicani.

"Este o situatie din care guvernul nu poate castiga. Sunt grupuri care se bat pentru a detine controlul, sunt producatori de heroina care conduc zona, iar interesele financiare sunt foarte mari" a spus Mike Vigil, fost sef la departamentului de operatiuni internationale in sectia Anti-Drog.

"Noaptea nu mai iese nimeni pe strazi, iar dimineata, strazile sunt pline de trupurile oamenilor morti, intinse pe jos" a spus un barbat pentru Daily Mail.

Violentele continua in aceasta vara, iar politia este alarmata de numarul foarte mare de crima care au loc zi de zi, intr-un oras in care nimeni nu mai este in siguranta.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO