Un olandez a fost rapit in Spania de o banda condusa de un roman. Rascumpararea uriasa pe care au cerut-o apoi


Ultimul update: Joi 06 Iulie 2017 07:10
Data publicarii: Luni 03 Iulie 2017 14:30
Categorie: Stiri externe

Un olandez care locuia in nord-estul Spaniei a fost sechestrat timp de 11 zile si drogat de o banda condusa de un roman, care a cerut familiei victimelor rascumparare.

Barbatul, care locuia in statiunea balneara catalana Lloret de Mar, a fost rapit pe 12 iunie de infractorii est-europeni, deghizati in politisti, precizeaza comunicatul Politiei Regionale.Rapitorii si-au asteptat victima in apropiere de locuinta acesteia, l-au lovit, l-au legat la ochi si l-au bagat in portbagajul unei masini, sub amenintarea armei, a povestiti olandezul.

Apoi, ei au sunat-o pe sotia victimei si i-au cerut 1,5 milioane de euro pentru eliberare.

In cele 11 zile in care a fost sechestrat, olandezul a fost in permanenta sedat. Medicamentele i-au fost administrate de presupusul lider al gruparii, un roman care a studiat Medicina la Madrid, iformeaza news.ro.

Alertata de familie, politia a identificat rapid rau-facatorii si locul unde era tinut ostaticul – la Casarrubios del Monte, la aproximativ 50 de kilometri sud-est de Madrid.

 

 

Sotia ostaticului a stabilit sa le dea rapitorilor banii ceruti pe 22 iunie, in parcarea unui hotel de pe marginea unei autostrazi.

Cu cateva ore inainte, insa, politistii au dat asaltul si l-au eliberat pe olandez. Patru persoane au fost arestate in cursul operatiunii, iar a cincea a doua zi, in urma unor perchezitii.

VIDEO PROTVPLUS.RO