Un nou scandal cu tenta religioasa, in Franta. Momentul in care un preot este tarat de politisti afara din biserica: VIDEO

Ultima actualizare: 06-08-2016 00:16
preot

La o saptamana dupa ce un preot a fost ucis de jihadisti, un nou scandal ia proportii in Franta. Zeci de manifestanti au protestat impotriva demolarii Bisericii Sfanta Rita, iar protestatarii nu s-au lasat indepartati nici de politie.

Autoritatile au plasat deja bombele pentru explozia controlata, iar demolarea bisericii e gata sa inceapa, insa protestatarii, multi dintre ei membrii ai consiliului local, refuza sa plece. Mai multe clipuri postate pe retelele de socializare ii arata pe manifestanti tarati pe jos cu foarta de politisti.

La un moment dat, agentii il trag de maini si de picioare pe un preot care s-a intins pe jos in biserica.

Biserica va fi demolata pentru a face loc unei parcari, lucru care i-a nemultumit pe multi, mai ales in contextul executarii unui preot, saptamana trecuta, de catre doi simpatizanti ai Statului Islamic.

"Jihadistii au taiat gatul unui preot. Anne Hidalgo, primarul Parisului, ii ajuta si distruge biserici", "La o zi dupa slujba de inmormantare a preotului ucis, ei demoleaza o biserica sa construiasca o parcare. Serios?", au comentat mai multi utilizatori.

Biserica a fost inchisa anul trecut si planul de demolare exista inca din octombrie 2015. Pentru salvarea ei este nevoie de 3 milioane de euro, potrivit France TV Info, pentru ca proprietarul a vandut-o dupa ce nu si-a mai permis sa plateasca chiria.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO