Un medic nazist de 95 de ani, acuzat de 3.681 de crime. Care ar fi fost rolul sau in lagarul mortii de la Auschwitz

Ultima actualizare: 21-01-2016 07:02
auschwitz poarta - getty

Un fost medic nazist in varsta de de 95 de ani va fi judecat pentru cel putin 3.681 de capete de acuzare pentru crima, la 29 februarie, intr-o instanta de langa Berlin, a declarat luni un purtator de cuvant citat de agentia de presa DPA.

Fostul medic SS, al carui nume dat publicitatii este 'Hubert Z', conform legislatiei germane a confidentialitatii, va aparea in fata unei instante din Neubrandenburg fiind acuzat ca a permis ca mii de oameni sa fie gazati, ca parte a structurii organizatorice a lagarului mortii de la Auschwitz-Birkenau.

Procurorii au precizat ca 'Hubert Z' a lucrat ca medic la acest lagar intre 15 august - 14 septembrie 1944, rastimp in care a trimis peste 3.681 de oameni - majoritatea dintre ei evrei - pentru a fi gazati de catre nazisti.

Vestea vine dupe ce o instanta de apel a rasturnat anul trecut verdictul, deoarece fostul medic SS ar fi fost prea bolnav pentru a fi judecat.

In aprilie 2015, asa-numitul 'contabil' de la Auschwitz, Oskar Groening, in varsta de 95 de ani, a fost condamnat la patru ani de inchisoare pentru ca a fost complice la moartea a 300.000 de oameni in cadrul unui proces despre care s-a crezut ca a fost ultimul proces al Holocaustului din Germania, aminteste DPA.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO