Un jihadist ISIS a impuscat mortal 5 oameni in Arabia Saudita. "Necredinciosii nu vor fi in siguranta in insula lui Mahomed"

Ultima actualizare: 20-10-2015 07:06
arabia saudita, atac

Cel putin cinci persoane si-au pierdut viata, iar alte noua au fost ranite de un individ inarmat intr-un lacas de cult siit din estul Arabiei Saudite, unde politia l-a ucis pe agresor, a anuntat Ministerul de Interne de la Raid, citat de AFP.

Atacul a fost revendicat de o organizatie care sustine ca este afiliata gruparii extremiste sunnite Statul Islamic. "Bilantul acestui schimb de focuri este ca cinci cetateni (...) si-au pierdut viata, printre care o femeie. Alte noua persoane au fost ranite", potrivit unui comunicat al ministerului, relateaza Agerpres.

Documentul precizeaza ca atacul a avut loc vineri in jurul orei 19.00, atunci cand un individ inarmat cu o arma automata "a inceput sa traga la intamplare" in husseiniya (sala utilizata pentru comemorari siite) Al-Haidaria din cartierul Saihat, in orasul Al-Qatif", a precizat comunicatul.

Atacul, comis in apropiere de Al-Qatif, in Provincia de Est, a avut loc la doua zile dupa deschiderea sarbatorii Ashura, una din cele mai importante din calendarul siit.

Politia a intervenit si a deschis focul, omorandu-l pe agresor, a adaugat ministerul fara sa ofere mai multe detalii. Un jurnalist a publicat pe Twitter o imagine cu tanar ranit in timp ce apara un copil de gloantele atacatorului.

Un grup desemnandu-se ca Statul Islamic-Statul Bahrein a revendicat atacul intr-un comunicat. Potrivit acestui document, unul dintre soldatii sai, Shughaa al-Dosari, "a atacat un templu al necredinciosilor siiti cu o arma automata" la Saihat.

Grupul a avertizat ca "necredinciosii nu vor fi in siguranta in insula lui Mahomed".

In timpul festivitatilor de anul trecut, un individ a impuscat sapte credinciosi siiti, printre care copii, in orasul Al-Dalwa (est). Ministerul saudit de Interne a informat la acea data ca autorii atacurilor aveau legaturi cu gruparea jihadista Statul Islamic.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO