Un grup de romani ar fi planuit o spargere ca in filme in Spania. Au sapat un tunel de 150 de metri pana la seifurile bancii

Dată publicare: 03-09-2014 11:37
Dată actualizare: 06-09-2014 07:01
Sursa: Informacion


harta tunel spargere Spania Elche

Peliculele cu spargeri spectaculoase erau cat pe ce sa se transforme in realitate intr-un oras din estul Spaniei. Iar autorii tentativei de jaf se pare ca sunt compatrioti de-ai nostri.

Un tunel lung de 150 de metri intre un apartament si depozitul unei banci. Pare o scena desprinsa din filme, dar este de fapt opera unor spargatori absolut reali si, cel mai probabil, romani. S-a intamplat in orasul spaniol Elche, din regiunea Alicante, insa hotii nu au avut noroc: paznicii bancii si-au dat seama la timp de tentativa de jaf dupa ce au vazut in peretele trezoreriei o gaura prin care iesea o raza de lumina. Politia a venit in cateva minute, insa nu suficient de repede pentru a-i prinde pe spargatori in flagrant.

Oamenii legii au descoperit un tunel lung de 150 de metri si prevazut cu instalatie de iluminare, care dadea intr-o cladire abandonata din oras, la doua strazi distanta de banca. Potrivit localnicilor, spargatorii, care nu au fost prinsi vorbeau limba romana si se dadeau drept muncitori care lucreaza la renovarea respectivei case.

Politistii au fost impresionati de dimensiunile lucrarii, pe care ziarul “Informacion” o descrie drept “o adevarata opera de inginerie”. Tunelul cobora aproape 8 metri sub nivelul solului iar apoi ducea drept spre zidul sucursalei Banco Popular. Cu toate ca peretele depozitului de valori era gros de peste un metru, spargatorii nu au avut nicio problema sa treaca prin el. Politia nu a reusit inca sa-i identifice pe ingeniosii si harnicii hoti, dar examineaza inregistrarile de pe camerele de supraveghere din zona in speranta ca va gasi imagini cu ei.

Potrivit presei spaniole, nu ar fi primul jaf de acest tip comis in Peninsula Iberica. Anchetatorii spun ca spargatorii aveau in mod clar experienta si unelte corespunzatoare, deoarece au trecut nu doar prin ziduri, ci si prin cativa metri de stanca. In tunel nu au fost gasite decat lopeti si tarnacoape, dar se presupune ca hotii ar fi folosit pichamere, pe care politistii continua sa le caute.

Sursa: Informacion,


VIDEO PROTVPLUS.RO