Un francez s-a rătăcit în munți în timp ce mergea în Spania să-și cumpere țigări

Dată publicare: 05-04-2020 18:04
Dată actualizare: 05-04-2020 18:12


francez

Un bărbat din Franţa s-a rătăcit în Munţii Pirinei după ce a plecat de acasă, încălcând regulile izolării, pentru a-şi cumpăra ţigări din Spania.

 

Fumătorii din regiunile de la frontiera cu Spania au obiceiul de a merge la spanioli pentru a cumpăra ţigări de acolo, deoarece în Franţa sunt mai scumpe, relatează News.ro.

Jandarmeria din Pirineii Orientali a anunţat că bărbatul a încercat mai întâi să treacă frontiera cu maşina, iar apoi, când nu a fost lăsat, a încercat să ajungă în Spania pe jos, prin munţi.

“Am avut o acţiune de salvare cu elicopterul Siguranţei Civile din Perpignan, pentru a găsi o persoană epuizată, care tremura de frig şi era rătăcită în zona Le Perthus. Tânărul, care a plecat de la Perpignan cu maşina, a fost întors la postul de control dintre Franţa şi Spania, în timp ce spera să meargă la Jonquera. El s-a hotărât atunci să pornească pe o potecă, sperând să treacă frontiera pe munte. A căzut într-un pârâu, s-a rătăcit şi în cele din urmă a sunat la numărul de urgenţă pentru a fi salvat. El a fost localizat rapid de salvatorii noştri, a fost luat cu elicopterul şi dus la baza Siguranţei Civile din Perpignan”, se arată într-un comunicat al jandarmilor.

Bărbatul a fost amendat cu 135 de euro pentru că nu a respectat măsurile de izolare.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO