Un dezertor nord-coreean, liderul cercetătorilor, s-a sinucis când a aflat că va fi repatriat

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Kim Jong-un
Getty

Un cercetător nord-coreean, specializat în domeniul nuclear, care a dezertat din Coreea de Nord s-a sinucis când a aflat că va fi repatriat.

 

Bărbatul a fost găsit mort în celula sa, după ce cu câteva ore înainte de a fi interogat a ingerat otravă. Acesta era liderul cercetătorilor de la centrul de fizică din Phenian, relatează nypost.com

"A murit înainte să poată fi interogat despre motivul care l-a îndemnat să dezerteze, cine l-a ajutat, şi ce traseu a ales", potrivit postului Radio Free Asia.

Radio Free Asia l-a indentificat pe cercetător ca fiind Hyun Cheol Huh, care era deţinut în Shenyang, China, din data de 4 noiembrie.

În urmă cu două săptămâni, acesta a fost trimis în oraşul Sinuiju, unde s-a sinucis cu otravă. Potrivit unei surse, bărbatul şi-a vizitat rudele aflate lângă graniţa, având asupra sa documente falsificate. Atunci când a aflat că autorităţile sunt pe urmele sale, a dispărut.

Gyun ar fi încercat să îi convingă şi pe alţi nord-coreeni să îl însoţească, iar autorităţile chineze nu erau la curent cu identiatea acestuia, până când nu au fost contactate de serviciile nord-corene.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO