Un cleric rus cere mutilarea genitala a tuturor femeilor pentru "a combate depravarea". Afirmatiile revoltatoare ale acestuia


Ultimul update: Duminica 21 August 2016 00:15
Data publicarii: Joi 18 August 2016 15:02
Categorie: Stiri externe
femeie abuzata

Un cleric islamist din Caucazul rusesc a starnit valuri de indignare dupa ce a afirmat public ca toate femeile din Rusia ar trebui supuse mutilarii genitale, relateaza The Moscow Times.

Ismail Berdiev, membru al Consiliului Prezidential pentru Cooperarea cu Comunitatile Religioase, sustine ca mutilarea genitala a femeilor va "combate imoralitatea sexuala".

"Toate femeile trebuie taiate pentru a nu mai exista depravare pe pamant. Ar fi bine daca i s-ar face asta fiecarei femei", a spus Berdiev, ale carui declaratii au starnit un val de revolta si indignare in Rusia.

El a recunoscut ca aceasta practica nu are nicio legatura cu islamul si a sustinut ca mutilarea nu va afecta in niciun fel abilitatile femeilor de a se reproduce, desi dovezile medicale arata ca femeile supuse unui astfel de act barbar au risc crescut de a avea probleme de feritilitate si complicatii la nastere.

"Dumnezeu a creat femeia pentru a naste si a creste copii, dar taierea lor nu afecteaza asta in niciun fel. Femeile vor naste in continuare, dar va fi mai putina depravare", a continuat el.

O organizatie pentru drepturile omului, The Rights Initiative, a publicat un raport care arata ca mutilarea genitala a femeilor este o practica raspandita in regiunile muntoase ale Dagestanului, iar procesul este aplicat chiar si asupra fetelor de 12 ani.
 

Sursa: The Moscow Times

Tags: cleric, mutilare, rusia,

VIDEO PROTVPLUS.RO