Un cetatean evreu a fost confundat cu un arab si a fost injunghiat de un alt evreu. "Tipa ca merit asta"

Ultima actualizare: 18-10-2015 00:16
Uri Rezken

Uri Rezken, cetatean evreu, a fost injunghiat de un alt cetatean evreu, pentru ca a crezut ca barbatul este arab. De pe patul de spital, Uri critica violentele si spune ca “toti suntem egali”.

Uri Rezken aranja rafturile in magazinul in care lucra, in suburbiile din orasul Haifa, cand a fost injunghiat in spate. “Suntem toti oameni, suntem egali. Nu conteaza daca m-a injunghiat un arab, un evreu sau un orthodox. Nu am cuvinte sa descriu acest act criminal motivat de ura”.

Politia israeliana a declarat ca barbatul a fost injunghiat ca “ o razbunare pentru ultimele atacuri asupra evreilor”, scriu cei de la The Guardian.

Uri Rezken a mai spus ca lucre cu un coleg arab in momentul in care a avut loc atacul. “Am simtit patru injunghieri in spate si pe cineva care urla <>
Victima spune ca a incercat sa se apare de atacator cu ajutorul unui carut de cumparaturi. “Am tipat la el, ii spuneam <>. El a incercat sa ma mai injunghie o data, asa ca m-am aparat cu caruciorul de cumparaturi”
a mai declarat barbatul.

Atacatorul, de 36 de ani, a fost impuscat de politisti in timp ce incerca sa fuga, iar autoritatile au declarat ca a mai avut si alte tentative de acest gen. Autoritatile nu au vrut sa ii dezvaluie numele pentru a nu starni alte revolte sau atacuri, insa va fi anchetat, iar judecatorii i-au cerut avocatului sau sa il supuna unei examinari psihologice.

In ultimele luni, opt israelieni au fost au fost ucisi in atacuri conduse de palestinieni, iar 31 de palestieni au fost ucisi in atacuri aeriene ale palestinienilor.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO