Un bebeluș de 7 luni a fost ucis de câinele familiei, care l-a mușcat de cap


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 11 Aprilie 2018 14:37
Categorie: Stiri externe
Staffordshire Bull Terrier

Moartea unui bebeluş de şapte luni care a fost muşcat de câinele familiei a şocat Germania şi a reaprins dezbaterea în privinţa raselor care ar trebui considerate prea periculoase pentru a fi ţinute ca animale de companie, relatează miercuri DPA.

Autopsia efectuată bebeluşului, pe nume Jannis, ar urma să dezvăluie mai multe informaţii despre modul în care a murit. Copilul pare să fi fost muşcat de cap în livingul locuinţei familiale, deşi acest lucru nu este un fapt stabilit, a declarat miercuri procurorul Robert Hartmann, scrie Agerpres.

Părinţii nu au declarat nimic public despre moartea copilului lor.

Câinele mascul de 5 ani pe nume Kowu este în prezent ţinut de poliţie, care va efectua teste pentru a-i determina rasa. Poliţia a precizat că patrupedul pare să fie o încrucişare între rasa Staffordshire Terrier şi o altă rasă, dar a menţionat că rezultatul definitiv se va stabili într-o săptămână.

Moartea lui Jannis a făcut titluri de prima pagină în presa naţională din Germania în această săptămână, ridicându-se întrebarea privind cine ar trebui să primească permisiunea de a creşte astfel de rase.

Terrierii Staffordshire - una dintre rasele clasificate ca pitbulli - sunt pe lista câinilor consideraţi periculoşi de autorităţile din landul Hessa, unde a avut loc atacul. Asta înseamnă că proprietarul are nevoie de un permis de la autoritatea locală şi trebuie să-şi poată demonstra "expertiza" în a ţine câinele ca animal de companie.

Câinele care ar fi comis atacul nu era înregistrat la autorităţile locale.

Procurorii au deschis o investigaţie iniţială pentru omucidere prin neglijenţă după moartea lui Jannis, dar au spus şi că este posibil să fi fost un accident tragic, notează DPA.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Sursa: Agerpres

Merkel aplică o lovitură neașteptată Rusiei. Decizia luată în cazul proiectului Nord Stream 2
Bombă de aproape 2 tone descoperită într-un oraș din Germania. Zeci de mii de persoane, evacuate
VIDEO PROTVPLUS.RO