Un apropiat al lui Vladimir Putin, gasit MORT intr-un hotel din SUA. A condus propaganda si cenzura Kemlinului in anii '2000

Ultima actualizare: 10-11-2015 07:01
Mihail Lesin si Vladimir Putin

Fostul ministru rus al comunicatiilor Mihail Lesin, un milionar apropiat presedintelui Vladimir Putin, a fost gasit mort intr-un hotel din Washington.

ABC, care citeaza un oficial rus si unul american, a precizat ca Lesin (foto sus, stanga) a fost gasit mort in hotelul The Dupont Circle, unde a fost descoperit joi. Autoritatile americane au semnalat decesul Ambasadei Rusiei la Washington. Autoritatile din cele doua tari incearca sa stabileasca circumstantele mortii lui Lesin.

Mihail Lesin ar fi contribuit la infiintarea Russia Today (RT), un grup de media in limba engleza sustinut de guvernul rus. El a fost ministru al comunicatiilor intre 1999 si 2004, perioada in care a fost acuzat de cenzurarea presei libere, apoi consilier al lui Vladimir Putin pentru mass-media, si, intre 2013-2014, director general al holdingului media al gigantului petrolier Gazprom.

Senatorul republican de Mississippi Roger Wicker a cerut in iulie 2014 o ancheta federala in legatura cu Lesin pentru a afla daca este implicat in spalare de bani in SUA sau daca este in contact cu persoane vizate de sanctiunile americane.

Lesin a achizitionat bunuri de mai multe milioane de dolari in Europa, precum si mai multe resedinte in Los Angeles (vestul SUA), contra sumei de 28 milioane de dolari.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO