Un activist de stanga i-a aruncat un tort in fata unei politiciene, la congresul partidului Die Linke. Ce s-a intamplat apoi

Ultima actualizare: 31-05-2016 07:00
tort in fata

Liderul grupului parlamentar al partidului german Die Linke, Sahra Wagenknecht, a primit un tort in fata de la un activist, in timpul congresului de sambata de la Magdeburg.

Partidul Die Linke (Stanga) si-a deschis sambata congresul la Magdeburg (estul Germaniei), marcat de dispute interne cu privire la linia politica a formatiunii si de un incident in care liderei grupului parlamentar al partidului, Sahra Wagenknecht, reprezentanta aripii mai radicale a formatiunii, i-a fost aruncat in fata un tort, transmit EFE si DPA, potrivit Agerpres.

Un tanar si-a croit drum spre prezidiu, unde se afla asezata Wagenknecht, si i-a aruncat in fata un tort cu crema de ciocolata, dorind astfel sa protesteze fata de atitudinea liderei parlamentare a Die Linke pe tema refugiatilor.

Un grup de activisti de stanga cunoscut sub numele de Antifaschistische Initiative Torten fuer Menschenfeinde (Torturile Initiativei Antifasciste pentru Dusmanii Omenirii) si-a asumat responsabilitatea pentru actiune. Totodata, activistii au distribuit fluturasi la eveniment, in care o comparau pe Sahra Wagenknecht cu Beatrix von Storch, membra a partidului antiimigratie german Alternativa pentru Germania (AfD). Wagenknecht a fost criticata pentru comentariile sale prin care pleda pentru limitarea numarului de refugiati care intra in Germania, tara care a primit anul trecut peste 1 milion de migranti. Dupa atac, Wagenknecht a fost escortata afara din sala de congres, ca sa poata sa se curete.

Cei care au perturbat congresul Die Linke au fost scosi afara din cladire si s-a depus o plangere impotriva a doua persoane, un barbat si o femeie, a declarat o purtatoare de cuvant a formatiunii, care a precizat ca cei doi se inregistrasera la eveniment sustinand ca sunt reprezentanti ai presei.

Un membru al Die Linke, Dietmar Bartsch, care a ajutat-o pe Wagenknecht sa iasa din sala, a denuntat atacul din partea grupului de stanga. "Asta nu e stanga, asta nu este antifascism, ci este antisocial, o injunghiere pe la spate, o gogomanie", a spus el.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO