Turistii lasa prapad in urma lor, in toata lumea. Masurile luate in unele tari pentru a evita vandalizarile si scandalurile

13-03-2015 08:15


Vandalizeaza monumente antice, se imbata și fac scandal, isi fac nevoile pe unde apuca si lista rusinoasa poate continua. Tot mai multe tari se plang de asemenea comportamente din partea turistilor.
 

Situatia e atat de grava, incat in Thailanda autoritatile au interzis accesul unora dintre turisti intr-un templu celebru. Iar in China, au lansat un ghid de conduita pentru cetatenii care merg in concedii in strainatate.

Multimea de oameni care strabate globul anual in concediu genereaza incasari uriase. Dar, in tarile de destinatie, multi se intreaba daca merita toata bataia de cap. Pentru ca multi lasa in urma amintiri nu tocmai placute.

Saptamana trecuta, doua turiste din Statele Unite au fost prinse scrijelindu-si numele pe un zid de la Colosseum.

N-au fost singurele. Doi australieni, un canadian, un brazilian si un rus au facut acelasi lucru numai anul trecut. Disperate sa puna capat vandalizarii monumentului antic, autoritatile italiene impart amenzi usturatoare, de pana la 20.000 de euro. Dar Italia nu e singura tara cu asemenea probleme.

Autoritatile egiptene au deschis o ancheta, dupa aparitia unui film porno realizat cu Sfinxul si piramidele in spate. "Eroii" erau doi rusi.

In Noua Zeelanda, turistii, mai ales cei asiatici, sunt acuzati ca provoaca accidente fiindca nu cunosc regulile de circulatie. Cand vad turisti straini, unii localnici le iau pur si simplu cheile de la masina.

Companiile care inchiriaza masini agata de volan brosuri cu regulile de circulatie, cea mai importanta fiind ca in Noua Zeelanda se conduce pe stanga.

Turistii fac scandal si cand sunt in avion. Recent, o aeronava Air Asia s-a intors la Bangkok, dupa ce o pasagera chineza i-a aruncat apa fiarta in fata unei stewardese, pentru ca nu-i placeau taiteii serviti!

Iar 25 de pasageri ai unei curse China Eastern Airlines au fost arestati pentru ca au deschis usile de urgenta. Erau nemultumiti ca, dupa o ora de asteptare pe pista, echipajul a inchis aerul conditionat pentru a degivra avionul. Copii care plang, cozi prea lungi la check-in, toate sunt pretexte pentru incaierari in aeroporturi.

Thailanda pare sa aiba insa cele mai mari probleme. Autoritatile au interzis accesul turistilor chinezi la faimosul Templu Alb, pentru ca foarte multi nu nimereau toaleta.

VIDEO PROTVPLUS.RO