Turiștii britanici, terorizați de hoți români. Cum au reușit să fure 12 milioane de euro, pe care le aduceau în țară

Ultima actualizare: 14-08-2020 22:10
romani
Policia Local Palma

Mai mulți români, care i-au terorizat pe turiștii britanici din Mallorca, folosindu-se de copii pentru a fura o sumă de aproape 12 milioane de euro, au fost arestați.

Autoritățile din Spania au precizat că victimele hoților de buzunare au fost în mare parte britanici și irlandezi și că au folosit o modalitate, care a funcționat timp de mai bine de un deceniu, transmite The Sun.

Românii ar fi furat aproape două milioane de euro pe an.

Infracțiunile ar fi ieșit la iveală după ce 34 de presupuși membri ar fi fost arestați, în timpul unei operațiuni în care a fost implicată atât poliția spaniolă, cât și cea germană.

Aceștia furau de la turiștii neatenți, care își lăsau bunurile nesupravegheate în cafenele și în alte locuri publice, uneori apelând și la copii.

„Poliția a fost alertată după creșterea numărului de plângeri din partea victimelor care raportau furturi de portofele, carduri bancare, genți și telefoane mobile și, astfel, mai multe zone au fost controlate. Suspecții au încercat să se asigure că valoarea obiectelor pe care le furau nu depășea suma de 400 de euro și, de asemenea, evitau violența. De multe ori, minorii erau folosiți în astfel de operațiuni. Ei au făcut parte dintr-o bandă bine structurată. Toți sunt români și operau în mai multe țări europene”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției.

Tot autoritățile au mai adăugat că românii se deghizau în turiști, foloseau hărți și încercau să învețe orarul mijloacelor de transport în comun.

„Când unul dintre membri nu-și atingea targetul pe o anumită zi, erau pus să cerșească în fața magazinelor, să cânte la instrumente pentru a primi bani sau chiar să apeleze la prostituție. Sumele de bani erau trimise în România, unde erau folosite pentru a cumpăra diferite terenuri și proprietăți”, au mai precizat oficialii.

În urma descoperirii, 34 de persoane au fost arestate, iar cercetările continuă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO