Trump ar fi insultat o jurnalistă la Casa Albă: ”Nu gândești. Niciodată nu faci asta”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 02 Octombrie 2018 10:20
Categorie: Stiri externe

Mai multe publicații americane precum Politico sau USA Today susțin că președintele Donald Trump ar fi insultat o jurnalistă acreditată la Casa Albă în timpul conferinței de presă care a avut loc luni.

Jurnalista se numește Cecilia Vega și este reporter la ABC News.

După ce președintele Donald Trump i-a făcut semn că poate pune întrebări, acesta a adăugat imediat: ”Este șocată că am ales-o pe ea. E în stare de șoc”, a spus Trump, după care a zâmbit ironic.

Nu sunt”, a răspuns jurnalista, ridicându-se de pe scaun. ”Mulțumesc, domnule președinte”, a mai spus ea.

Însă este posibil ca Trump să fi înțeles ”thinking” (”gândind”) în loc de ”thank you” (”mulțumesc”), astfel că a răspuns cu un atac neașteptat: ”Știu că tu nu gândești. Niciodată nu faci asta” - a spus Donald Trump, spre stupefacția celor prezenți la conferința de presă.

Potrivit USA Today, un transcript al acestei discuții, furnizat de Casa Albă, susține că Trump ar fi spus ”nu-mi mulțumești” (”not thanking”), după ce jurnalista a spus ”Thank you”.

Poftim?” - a spus Vega.
Nimic, continuă. Continuă!” - a spus și Trump.

Vega a pus o întrebare despre ancheta FBI asupra candidatului lui Trump la Curtea Supremă, Brett Kavanaugh, care este implicat într-un scandal, însă președintele SUA a refuzat să răspundă.

La fel de agresiv s-a purtat și cu corespondentul CNN Kaitlan Collins, la aceeași conferință de presă, la care a strigat de mai multe ori ”Nu face asta!”. Jurnalista a insistat să pună o întrebare tot despre scandalul Kavanaugh, la care Trump a refuzat din nou să răspundă, susținând că singurul subiect îl reprezintă cel legat de schmburi comerciale.

 

Donald Trump: ”Nu am băut niciodată o bere în viaţa mea
O consilieră a lui Donald Trump a mărturisit că a fost agresată sexual
Trump a ordonat o anchetă a FBI asupra judecătorului Kavanaugh, candidatul său pentru Curtea Supremă
VIDEO PROTVPLUS.RO