Trump acuza regimul de la Phenian de "brutalitate", in cazul mortii lui Otto Warmbier. Ce asigurari ofera Presedintele SUA


Ultimul update: Vineri 23 Iunie 2017 07:16
Data publicarii: Marti 20 Iunie 2017 11:00
Categorie: Stiri externe
Otto Warmbier

Donald Trump a condamnat tratamentul "brutal" al regimului Coreei de Nord si a dat asigurari ca "va preveni astfel de tragedii" pentru ca ele sa nu se mai intample niciodata.

"Statele Unite ale Americii condamna brutalitatea regimului nord coreean si deplange soarta ultimei victime", a declarat Donald Trump.

Otto Warmbier a murit la varsta de 22 de ani. El era student al Universitatii din Virginia, atunci cand a decis sa viziteze Phenianul.

Autoritatile nord-coreene l-au arestat dupa ce Otto a furat un steag de propaganda din hotelul unde era cazat. Imediat, tanarul a fost acuzat de "comiterea actiunilor ostile indreptate impotriva tarii".

Pentru fapta sa, despre care a spus ca "a fost cea mai mare greseala din viata mea", barbatul a fost condamnat la 15 ani de munca silnica, insa a reusit sa ispaseasca numai 17 luni, ulterior fiind extradat in SUA.

In urma interventiei diplomatice americane, Otto a reusit sa fie readus in patria americana, insa starea lui de sanatate era una grava.

"Se afla in stare stabila, dar sufera de grave leziuni neurologice", a declarat o purtatoare de cuvant a spitalului UC Health University din Cincinnati, Ohio.

 

Sursa: The Sun

VIDEO PROTVPLUS.RO