Trump a oprit o operațiune a flotei în Marea Neagră, după un raport publicat de CNN


Ultimul update: Joi 14 Noiembrie 2019 07:26
Data publicarii: Miercuri 13 Noiembrie 2019 22:54
Categorie: Stiri externe
us navy

Christopher Anderson, asistent al unui fost trimis special al Ucrainei, a mărturisit că Trump a anulat o operațiune a Marinei americane în Marea Neagră, după ce CNN a publicat un raport în care caracteriza operațiunea drept "ostilă la adresa Rusiei".

Anderson a mărturisit că Trump l-a chemat pe consilierul de securitate națională, John Bolton, acasă la el pentru a se plânge de articolul publicat de CNN, operațiunea fiind ulterior anulată, la ordinul Casei Albe, relatează Business Insider.

„În ianuarie a existat o operațiune patrulare pentru asigurarea liberei navigații, așa că am comunicat guvernului turc intenția noastră", a povestit Anderson.

Anderson a transmis că raportul a fost publicat în ianuarie, astfel că detaliile din mărturia sa se potrivesc cu un articol de la începutul lunii decembrie, care avea titlu „SUA face pregătirile pentru a trimite nave de război în Marea Neagră, pe fondul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina”.

În noiembrie 2018, forțele rusești au atacat navele ucrainene care tranzitau strâmtoarea Kerch, ce face legătura între Marea Neagră și Marea Azov.

Atunci, Rusia a sechestrat trei nave ucrainene și a arestat 24 de marinari ucraineni

Sursa: Business Insider

VIDEO PROTVPLUS.RO