Trei tineri au violat o fata de 17 ani, in timpul unei vacante, in Croatia. Suma platita de acestia ca sa scape de inchisoare

08-02-2016 12:22

australieni viol

Trei barbati australieni, care au violat de o tanara de 17 ani, au reusit sa scape de inchisoare, dupa ce au ajuns la o intelegere cu procurorul.

Dylan Djohan (23 de ani) , Ashwin Kumar (23 de ani) si Waleed Latif (21 de ani) si-au recunoscut fapta si au pledat vinovati in fata judecatorilor dupa ce au fost acuzati ca au violat o minora de 17 ani, in timp ce se aflau in vacanta, in Croatia.

Dar, ca sa scape de inchisoare, cei trei au ajuns la o intelegere cu procurorul si au platit 31.000 de dolari.

Initial, sentinta pentru cei trei a fost de un an de inchisoare, dar acestia au reusit sa scape de tot, dupa ce au platit despagubiri tinerei.

Politia din Croatia le-a retinut pasapoartele celor trei, pentru a se prezenta in fata instantei, luna aceasta. Dar avocatii inculpatilor, impreuna cu procurorul, au ajuns la o intelegere ce le permite celor trei sa se intoarca acasa. Barbatii i-au platit fetei o suma aproximativa de 30.000 de dolari drept despabugire.

Conform procurorilor, incidentul a avut loc in iulie 2015. In seara respectiva, cei trei barbati au iesit la un bar in orasul Split. Aici, cei trei au pus la cale totul: unul dintre ei a tarat-o pe tanara in baie, iar ceilalti doi l-au urmat. Aici, cei trei au violat-o pe tanara de 17 ani, de origine norvegiana, care era si ea in vacanta. Initial, doi dintre barbati au sustinut ca tanara si-a dat acordul pentru a intretine relatii sexuale cu ei.

Cazul a atras atentia la nivel mondial, multi criticand decizia procurorilor, insa cateva activiste sustin ca e dreptul tinerei de a accepta despagubiri financiare, daca doreste o varianta discreta, fara sa se continue procesul.

Unul dintre acuzati, Dylan Djohan, care lucreaza part-time ca barman, a atras atentia cu postarile din ultima vreme de pe Instgagram. Conform presei straine, acesta ar fi spus ca in timp ce statea la malul Marii Adriatice "a avut o epifanie, unde i s-a spus de catre o vocea suava ca scopul lui in viata este sa se culce cu femei inzestrate cu o frumusete rapitoare". De altfel, multe dintre postarile tanarului faceau referire la corpul lui lucrat "asemanator lui Adonis". La scurt timp dupa incident, acesta si-a sters contul de Instagram.

 

Sursa: Metro


VIDEO PROTVPLUS.RO