Trei jucatori de poker risca sa ramana pe viata dupa gratii. Secretul pe care au incercat sa il ascunda de politie

Ultima actualizare: 20-05-2014 00:37
poker

Trei canadieni, care pretindeau ca sunt jucatori profesionisti de poker care participa la un turneu, au fost arestati pentru ca au incercat sa puna pe picioare un laborator de producere a drogurilor, pentru o retea internationala de traficanti.

Brian Yuan, Robin Byun si Edward Estrada au fost arestati de autoritatile australiene in august 2012, insa judecatorii nu au pronuntat inca o sentinta, scrie The Herald Sun.

Cei trei canadieni au pledat "vinovat" pentru acuzatia de a conspiratie la producerea de droguri, in cantitati comerciale.

Ei au fost arestati in apropierea cazinoului Crown din Melbourne, in dimineata in care intentionau sa fuga din Australia. Barbatii aveau de gand sa isi abandoneze planurile si sa paraseasca tara, dupa ce au observat ca sunt urmariti. Ei banuiau ca sunt urmariti fie de politie, fie de o grupare rivala.

Cei trei canadieni inchiriasera un depozit din apropierea portului Melbourne, iar politistii i-au observat intrand in depozit de peste 20 de ori, in doar doua luni. In urma unei perchezitii, anchetatorii au gasit echipamente pentru prepararea drogurilor si ingrediente chimice suficiente pentru producerea a 25 de kilograme de "ice" si 2,5 kilograme de metamfetamina pura.

Procurorul Kevin Armstrong a declarat in fata Instantei ca e dificil sa se stabileasca ce roluri au jucat cei trei in operatiune. Un alt membru al retelei criminale a fost in Australia timp de doua saptamani, timp in care a schimbat peste 2 milioane de dolari in jetoane, in cazinoul in care se desfasura turneul la care erau inscrisi cei trei canadieni.

Sentinta finala nu a fost inca pronuntata, dar, conform legilor australiene, cei trei risca sa ramana dupa gratii pentru tot restul vietilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO