"Tragedie istorică" produsă de uraganul Dorian. Vântul a atins chiar şi 200 km/h

Ultima actualizare: 03-09-2019 22:45

În Bahamas, oamenii blocați în casele inundate cer cu disperare ajutor.

Uraganul Dorian a scăzut în intensitate, dar a mai rămas o zi asupra principalei insule din arhipelag, cu vânt care încă atingea la rafală 200 de kilometri pe oră și ploaie care a agravat inundațiile.

Distrugerile sunt uriaşe: 13 mii de case au fost avariate ori distruse complet, mii de mașini au ajuns sub ape. Autorităţile au găsit trupurile a cinci persoane luate de puhoaie. Coasta de est a Statelor Unite rămâne în alertă, pentru că acolo se îndreaptă acum uraganul.

Străzi transformate în lacuri adânci, acoperişuri spulberate de vânt, copaci smulşi din rădăcini: Sunt imaginile distrugerii din Bahamas... Însă abia dacă dau o idee despre violenţa furtunii dezlănţuite asupra arhipelagului din Caraibe, unde 30 de insule sunt locuite.

Şeful guvernului din Bahamas a calificat uraganul drept o "tragedie istorică" pentru arhipelag. Responsabilii locali spun că intervenţiile au început, dar numai "acolo unde condiţiile permit asta".

Pe coasta de sud-est a Statelor Unite, după mai multe zile de incertitudine în legătură cu traiectoria uraganului, Florida, Georgia şi Carolina de Sud au ordonat până la urma evacuarea a până la 2 milioane de rezidenţi.

Henry McMaster, guvernatorul statului Carolina de Sud: ”Dacă sunteţi într-una din zonele de evacuare din regiunile de pe coastă - toate cele opt -, acum este momentul să plecaţi”.

Potrivit Crucii Roşii americane, 19 milioane de persoane locuiesc în zone care ar putea fi afectate de trecerea urganului.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO