Tragedie în Bulgaria. 46 de persoane, printre care 12 copii, au murit arși de vii într-un autocar pe o autostradă VIDEO

Ultima actualizare: 23-11-2021 19:31
Tragedie în Bulgaria. 46 de persoane, printre car...
Tragedie înfiorătoare luni noapte, în Bulgaria....
Tragedie în Bulgaria. 46 de persoane, printre car...

Tragedie înfiorătoare luni noapte, în Bulgaria. Cel puțin 46 de oameni, printre care și 12 copii, au murit după ce autocarul în care erau a luat foc pe autostradă, în apropierea unui sat din vestul țării.

Potrivit ultimului bilant, doar 7 pasageri au supraviețuit. Autocarul transporta turiști spre Macedonia de Nord, care se întorceau acasă dintr-o excursie de la Istanbul.

Stefan Yanev, premier: ”Este o tragedie enormă”.

Boyko Rashkov, ministru de Interne: ”Oamenii au murit arși de vii, prinși înăuntru... Scena este îngrozitoare, greu de privit... Chiar nu poți să privești, nu poți”.

Premierul bulgar Stefan Yanev și ministrul bulgar de interne Boyko Rashkov au venit, luni noapte, la locul unde a luat foc autocarul cu turiști din Macedonia de Nord, care se întorceau la Skopje, după o excursie de weekend la Istanbul, în Turcia.
 

Ministrul de Externe din Macedonia de Nord, Bujar Osmani, a declarat că autocarul se întorcea la Skopje după o excursie de vacanță de weekend la Istanbul, în Turcia.

Stanimir Stanev, șef directorat Poliția Națională: ”Erau 52 de oameni în autocar, inclusiv șoferul. Autocarul are plăcuțe de înmatriculare din Macedonia de Nord. Șoferul era cetățean nord-macedonean. Ca urmare a incendiului care a cuprins rapid autobuzul - cauzele sunt în curs de investigare - au murit 45 de oameni. 7 au reușit să iasă din autobuzul cuprins de foc. E și mai tragic faptul că printre călători erau și copii mici. Supraviețuitorii, 2 femei și 5 bărbați, au fost duși la spitalul Pirogov, dar nu au răni care să le pună viața în pericol”.

 

Eroare umană sau defecțiune a autocarului

 

Potrivit presei bulgare, premierul macedonean Zoran Zaev a vorbit cu unul dintre supraviețuitori, care i-a spus că mai toți călătorii dormeau - era ora 2 noaptea - când un zgomot puternic, ca de explozie, i-a trezit. El și ceilați șase supraviețuitori au spart geamurile și au reușit să se salveye, a mai spus Zaev.

Locul accidentului - pe autostrada Struma, în vestul Bulgariei, la 45 de kilometri de Sofia - a fost izolat imediat de poliție și criminaliștii au început investigațiile. Autocarul a lovit violent și a rupt o parte a barierei mediene, dar nu este clar dacă această coliziune s-a produs înainte sau după ce a luat foc.

Boris Sarafov, procuror general adjunct: ”În privința ipotezelor preliminare ale anchetei, sunt două versiuni. Prima, o eroare umană, a șoferului autocarului. A doua, o defecțiune tehnică majoră, care a survenit pe neașteptate. Acum sunt chestionați martorii”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO