Traficul din Europa, paralizat de ninsorile abundente. Un sofer roman a murit in Polonia, dupa ce a ajuns cu TIR-ul in sant

Ultima actualizare: 09-01-2017 02:10

Ninsorile care au ajuns si la noi in tara s-au instalat deja confortabil in Europa centrala si de est, dar si partial in Balcani.

In Germania si Polonia caderile de zapada au alternat cu inundatiile.

In timp ce in Bosnia si Kosovo oamenii au de-a face inca de joi seara cu gerul.

Zapada si gheata au dus la aproape 160 de accidente rutiere, inregistrate intr-o singura zi, in Bavaria. Adica de trei ori mai multe decat de obicei.

Thorsten Kaseberg, angajat tractari: "A fost haos total, cei de la deszapezire abia pot face fata. Accidente, gheata neagra, lapovita, o nebunie!"

In unele localitati, stratul alb a fost atat de consistent incat localnicii au muncit cot la cot cu angajatii publici pentru a debloca strazile ingropate in zapada.

Vantul a mai pierdut din forta in Polonia, dar ninsorile si gheata au continuat sa faca probleme in regiunile din centru si sud.

O bucata dintr-o autostrada a fost inchisa din cauza accidentelor.

Un sofer roman a murit dupa ce ajuns cu TIR-ul intr-un sant, a mers pe carosabil pentru a cere ajutor si a fost lovit de un alt autoturism.

Un alt accident, in care au fost implicate, de data aceasta, trei TIR-uri, a blocat o sosea de mare viteza din vestul Poloniei.

Pe de alta parte, vremea a afectat traficul aerian pe aeroportul din Gdansk si a lasat fara electricitate aproximativ sase mii de familii.

Iarna a adus ninsori abundente si in Bosnia. Aproape toata tara a fost acoperita de un strat alb de zapada, care a ingreunat transporturile.

Dar joi seara s-a instalat gerul. Meteorologii anunta temperaturi cuprinse intre minus 11 grade si minus 26 de grade Celsius. Si spun ca vremea se va mai imblanzi abia peste cinci zile.

Dupa o repriza de ninsori abundente, cei din Kosovo se pregatesc si ei pentru frig greu de suportat. Autoritatile le-au cerut oamenilor sa evite, pe cat posibil, deplasarile in zilele care vor urma, cand mercurul din termometre va cobori pana la minus 20 de grade Celsius.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO