"Tractor Girl". Povestea unei olandeze care a ajuns la Polul Sud cu tractorul dupa o calatorie care a durat 10 ANI

Ultima actualizare: 12-12-2014 06:57
Manon Ossevoort

O aventuriera olandeza a ajuns, marti, la Polul Sud, dupa ce a traversat Antarctica pe un tractor, cu o viteza medie de 10 kilometri pe ora, la finalul unei calatorii pe care a inceput-o in urma cu aproape 10 ani, in satul ei natal din Olanda.

Manon Ossevoort, in varsta de 38 de ani, a comparat cu un "rodeo" aceasta calatorie din Antarctica pe o distanta de 2.500 de kilometri, printre munti si crevase, realizata in 16 zile, pana la Polul Sud, inceputa de la baza ruseasca Novolazarevskaya de pe coastele Antarcticii, relateaza Mediafax, citand AFP.

"Cea mai rea a fost ziua in care am condus ore intregi fara sa reusesc sa merg mai repede, aveam o viteza intre 0,5 si 5 kilometri pe ora", a relatat ea intr-o conversatie telefonica prin satelit. "M-am temut cu adevarat ca expeditia se va incheia, daca in acea zi conditiile meteorologice se inrautateau inca putin", a explicat aceasta.

Temerara olandeza, supranumita "Tractor Girl" "("Fata de pe tractor"), va trebui acum sa revina la punctul de plecare. Noua ei provocare va consta in a reveni in Olanda in timp util pentru a sarbatori Craciunul alaturi de partenerul ei de viata si de fiica lor, Hannah, in varsta de 10 luni.

"Intoarcerea la baza va fi mai rapida, pentru ca urmele tractorului sunt inghetate si acum imi va fi mai usor sa conduc", a declarat Manon Ossevoort. Tractorul ei, un model Massey-Ferguson cu pneuri ranforsate, trebuie sa mearga 24 de ore din 24 pentru a nu ingheta pe loc.

Aventura temerarei olandeze a inceput in 2005, cand Manon, care este actrita si regizoare, a pus in scena o piesa de teatru despre o fetita care merge pana la capatul lumii conducand un tractor. Ea a inceput apoi aceasta calatorie, conducand singura un tractor, vreme de patru ani, din satul ei din Olanda si pana la extremitatea sudica a Africii.

Dar, ajunsa la Cape Town, in Africa de Sud, a fost nevoita sa se intoarca in Olanda, dupa ce a pierdut vaporul care trebuia sa o duca pana in Antarctica. De atunci, aventuriera olandeza si-a petrecut timpul organizand urmatoarea etapa a expeditiei sale.

Manon Ossevoort nu calatoreste insa singura. Nicolas Bachelet, un mecanic francez, este copilotul ei. Alte sase persoane - intendent, ghid si membrii echipei de filmare - participa de asemenea la aceasta calatorie inedita.

Inainte de a parasi Polul Sud, "Tractor Girl" trebuie sa construiasca acolo un om de zapada urias si sa introduca in abdomenul acestuia "visurile" ce i-au fost incredintate de persoanele cu care s-a intalnit pe parcursul calatoriei sale, pe suporturi digitale, care nu vor trebui insa sa fie deschise decat abia peste 80 de ani.

Sursa foto: Mediafaxfoto

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO