10 din cele mai periculoase locuri din lume. Tarile unde nu ai vrea sa ajungi nici din greseala

19-08-2011 12:13

Sudan

GALERIE FOTO. Vrei sa pleci in vacanta si nu stii unde? Lumea e un loc periculos. Iata 10 popoare pe care nu trebuie sa le vizitezi, ca sa te feresti de crime, rapiri, jafuri, razboaie, epidemii sau dezastre naturale, scrie Business Insider.

Statele Unite ale Americii: tara crimelor
Statele Unite ale Americii sparg recordul la oameni impuscati mortal: 8.719 intr-un an, pe locul doi fiind Germania, cu 381. SUA se confrunta cu 50 de crime de acest gen pe zi, fiind in top 10 cauza decese in randul barbatilor americani. Pe de alta parte, in SUA, 5.000 de oameni mor in accidente de masina, 6.000 de pietoni mor pe strazi si 31.000 de oameni se sinucid anual.

Brazilia: Violenta bandelor
In ciuda succesului economic, majoritatea brazilienilor sunt saraci. Rezultatul acestui fapt se reflecta in cea mai mare rata a asasinatelor, cu 32.5 crime la 100.000 de locuitori, 88% dintre acestea fiind comise cu arme de foc. Crimele stradale, violentele, jafurile si rapirile sunt ceva comun pe strazile din Rio de Janeiro si Sao Paolo.

Africa de Sud: Violuri
Africa de Sud este pe locul al doilea in lume pentru omoruri si pe primul la violuri, fiind numita “Capitala violurilor a lumii”. Problema devine si mai grava, asta deoarece 10 milioane de persoane au HIV.

Burundi: Copiii Soldati
Cea mai mare problema pentru micul Burundi este cauzata de disputele adultilor. In acesta lupta, copiii sunt inarmati de mici si lupta cot la cot cu parintii lor. Din cauza HiV, mor 10 oameni la fiecare 1000 de locuitori.

Antarctica: Elemente naturale
Aici, pericolul este 100% natural. Hazardele Antarcticii includ vanturi extrem de puternice, furtuni de zapada, iar temperatura scade frecvent sub -70 de grade Celsius. Daca te pierzi acolo, sansele sa mai gasesti drumul inapoi sunt mici, in timp ce sa gasesti mancare sau un spital…sunt zero. Conditiile nu te lasa sa supravietuiesti mai mult de o ora.

Afganistan: Mine terestre
12 milioane de mine terestre sovietice “plantate” in cursul anilor ’80 omoara si lasa infirmi 100 de oameni in fiecare an. Afganistanul detine al doilea record mondial la rata mortalitatii, cu o speranta de viata de 45 de ani si un risc ridicat de a contacta boli grave.

Somalia: Foamete
Turistii sunt avertizati ca a vizita Somalia e riscant din varii motive: piraterie pe mare, anarhia larg raspandita, coruptia, foamete si boli.

Sudan: Razboi civil
Divizat recent, Sudanul nu face multe pentru pace. Conflictele de frontiera sunt comune. In plus, tara are epidemii grave.

Colombia: Rapirile, in loc de buna ziua
Cele doua probleme cu care se confrunta Columbia sunt rapirile si traficul de droguri. Rapirile sunt dese, in special in zonele rurale. In prezent, Columbia produce 75% din cocaina din lume. Desi e pe locul patru in lume la capitolul crime, armele raman usor accesibile.

Irak: Conflict etnic
Nu exista loc in Irak care sa nu fie periculos. Razboiul declansat de SUA a facut pana acum cel putin 100.000 de victime. Armatele straine, companiile militare privare, localnicii si criminalii sunt printre cele mai frecvente cauze ale mortilor si distrugerilor in Irak.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO