"Tineti-va femeile departe de WhatsApp". Presedintele Ceceniei crede ca retelele sociale pot duce la razbunari sangeroase

22-05-2015 15:45


Ramzan Kadarov, presedintele Cecenia

Liderul pro-Kremlin al Ceceniei, Ramzan Kadarov, a cerut in mod public ca barbatii ceceni sa-si controleze sotiile, pentru ca acestea sa nu mai barfeasca in retelele sociale

Kadarov a lansat acest apel in fata camerelor de filmat in timp ce admonesta un grup de femei pentru criticat pe WhatsApp casatoria controversate dintre o tanara de 17 ani si seful politiei locale (47 de ani), care are deja oficial o nevasta. „Nu mai scrieti asemenea lucruri”, le-a indemnat Kadarov, care apoi le-a recomandand sotilor ceceni sa-si „tina femeile departe de WhatsApp”.

Cu fetele plecate si triste, femei si barbati au ascultat in tacere reprosurile liderului de la Groznai, in fata camerelor de filmat ale televiziunii de stat. Kadarov, care conduce mica republica musulmana din Caucaz cu o mana de fier dupa ce a fost numit in post in 2007 de catre presedintele rus Vladimir Putin, i-a avertizat ca cei care posteaza informatii ce atenteaza la onoarea unei alte familii cecene pot declansa o vendetta. Mai mult, liderul de la Groznai le-a explicat barbatilor si cum sa faca: „Inchideti-le, nu le dati drumul afara si n-or sa mai poata posta nimic”.

Scandalul provocat de casatoria tinerei cecene Luisa Goilabieva, care a implinit recent 17 ani, si seful politiei locale Nazhud Gucigov, continua sa starneasca reactii in Rusia, desi a trecut o saptamana de la nunta.

In mod surprinzator, aceasta casatorie a primit aprobarea si din partea lui Pavel Astahov, responsabilul cu protectia copilului in Rusia, care a recunoscut ca legea federala rusa interzice casatoria sub 18 ani, dar a adaugat ca unele regiuni din Federatia Rusia pot face exceptii de la regula. 'In unele parti, femeile incep sa se acopere de riduri la 27 de ani', a scris Astahov pe contul sau de pe Instagram, declansand un imens scandal, dupa care a fost obligat sa-si ceara scuze.

Sursa: Agerpres