The Guardian: "Se pare ca televizoarele Samsung au un consum de energie mai mare in utilizarea zilnica, decat in teste"


Ultimul update: Duminica 04 Octombrie 2015 07:01
Data publicarii: Joi 01 Octombrie 2015 15:13
Categorie: Stiri externe
Samsung

The Guardian scrie ca, in urma unor teste independente s-a descoperit faptul ca televizoarele Samsung din Europa consuma energie mai mult in utilizarea zilnica, decat la testele de masurare oficiale.

Potrivit sursei citate, Comisia Europeana a anuntat ca investigheaza aceste posibile acuzatii de inselatorie si a promis ca va intari masurile de reglementare a eficientei energetice.

Aceasta aparenta discrepanta intre testele de perfomanta si "adevaratele" teste ale televizoarelor aduc aminte publicului de recentul scandal in care este implicata compania Volkswagen.

Samsung neaga puternic faptul ca optiunea "motion lighting" de la televizoarele sale ar fi de fapt construita pentru pacalirea autoritatilor din domeniul energiei. Compania sustine ca aceasta reduce, de fapt, luminozitatea ecranului in scenele cu actiune din filme, dar si din sport.

"Respingem categoric acuzatiile conform carora rezultatele testelor de laborator in cazul Smart TV-urilor Samsung sunt inselatoare. Motion Ligting nu este o setare care se activeaza doar in timpul testelor de conformitate. Dimpotriva, este o setare implicita care functioneaza atat in laborator cat si acasa. Este o functie inovatoare care se activeaza automat in momentul in care televizorul a fost instalat acasa si ramane activa oricand este utilizat modul standard de vizionare. Motion lighting face parte dintr-o serie de functii dezvoltate special pentru a reduce impactul pe asupra mediului. Ne mandrim cu aceste tehnologii si ne dorim sa continuam sa inovam in acest domeniu."- se arata intr-un comunicat de presa transmis de Samsung Romania.

Rezultatele care arata ca exista o diferenta intre testele oficiale si utilizarea zilnica au fost descoperite de un grup de cercetare care se numeste ComplianTV si care este finantat de Uniunea Europeana, iar testele nu au fost inca date publicitatii, scrie The Guardian.

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO