Tara unde McDonald’s a ramas fara cartofi prajiti. Din ce au ajuns sa fabrice faimosii "french fries"
Faimosul lant fast-food nu mai poate servi la fel de faimosii sai cartofi prajiti in Venezuela din cauza problemelor economice din aceasta tara
Cele peste 100 de restaurante McDonald’s din Venezuela au ramas fara cartofi prajiti si acum servesc garnituri alternative: tapioca prajita sau turte traditionale din porumb. De vina, potrivit Associated Press, ar fi politicile guvernului socialist, care au dus deja la o criza de produse in toata tara.
Preturile fixe impuse de autoritati ca urmare a inflatiei au golit pur si simplu rafturile magazinelor, atat producatorii cat si retailerii din Venezuela refuzand sa vanda in pierdere. McDonald’s sustine insa ca guvernul de la Caracas nu are nicio vina si ca e vorba de un confli cu un sindicat al docherilor din SUA, din cauza caruia cartofii congelati nu au fost urcati pe vapoare si adusi in Venezuela. Insa, potrivit AP, produsul nu lipseste din nicio alta tara din regiune, cum ar fi trebuit sa se intample daca lucrurile stateau asa cum afirma conducerea McDonald’s.
CIteste si: Cum arata un cheeseburger si o portie de cartofi prajiti dupa ce au fost lasati pe masa 2 ani de zile
Pe de alta parte, in decembrie tot o greva a docherilor a produs probleme in aprovizionarea cu cartofi a restaurantelor McDonald’s din Japonia. Indiferent care este cauza problemei, consumatorii din Venezuela sunt extrem de nemultumiti – mai ales copiii, care preferau cartofii prajiti garniturilor servite acum de reteaua fatst-food: traditionalele turte arepa facute din faina de porumb sau „cartofi” facuti de fapt din tapioca prajita, care este mult mai greu de mestecat. Iar concurenta a profitat deja: rivalii de la Burger King promoveaza faptul ca vand in continuare cartofi prajiti
Sursa: AP
Etichete: inflație, criza, McDonalds, venezuela, cartofi prajiti, fast-food, mac,
Dată publicare:
07-01-2015 11:18