Țara din Europa în care transportul public va fi gratuit. Cetățenii însă sunt nemulțumiți

05-12-2018 22:34

transport public

În timp ce în mai multe state europene sunt discuții legate de majorarea tarifelor pentru transportul public, guvernul instalant recent în Luxemburg a anunțat că elimină tarifele pentru călătoriile cu trenul, autobuzul și tramvaiul.

Noul guvern din Luxemburg va elimina tarifele pentru transportul în comun din vara anului 2019, iar gratuitea va fi valabilă și pentru turiști, nu doar pentru cetățenii ducatului, relatează The Independent.

În Luxemburg, transportul în comun este, oricum, mai ieftin decât în multe state din lume, un bilet valabil pe orice mijloc de transport, timp de 2 ore, având prețul de 2 euro.

Guvernul spune că transportul public costă anual aproximativ 1 miliard de euro, în timp ce încasările abia ajung la 30 de milioane de euro.

Măsura este menită să încurajeze folosirea mijloacelor de transport în comun şi renunţarea la maşinile personale, în condiţiile în care ambuteiajele în trafic reprezintă o problemă în Luxemburg.

Decizia i-a nemulțumit pe mulți cetățeni ai ducatului, care spun că mijloacele de transport se vor degrada astfel și vor deveni ”casă” pentru oamenii străzii, pe timp de iarnă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: The Independent


VIDEO PROTVPLUS.RO