Tara care va ramane fara rezerve de apa in 13 ani, iar locuitorii vor plati taxa. "Situatia este foarte grava"

Ultima actualizare: 22-02-2016 07:10
apa - Shutterstock

Arabia Saudita ramane fara rezerve de apa naturala, iar autoritatile au inceput deja sa puna taxa pe apa potabila.

Conform oficialilor, Arabia Saudita va ramane fara apa in urmatorii 10-13 ani, iar situatia economica dificila in care se afla tara a impins autoritatile spre o masura extrema: taxa pe apa.

Tarifele pe apa vin ca urmare a declinului economic prin care trece Arabia Saudita din cauza crizei petrolului. Astfel, aceasta masura, care a fost deja pusa in aplicare, este luata in speranta ca va mai diminua efectele declinului petrolier.

Mohammed Al-Ghamd, membru la Universitatea King Faisal, a avertizat ca rezervele de apa se vor termina, dupa ce Banca Mondiala a dezvaluit un raport despre efectele drastice ale incalzirii globale.

Rezervele de apa ale tarilor din Golf se termina pentru ca au cel mai mare consum de apa pe cap de locuitor din lume, relateaza Independent.

Conform informatiilor din presa locala, media de consum per persoana pe zi este de 265 de litri in Arabia Saudita, dublu fata de standardele din Uniunea Europeana.

"Estimarile oficiale au dezvaluit scaderi majore ale nivelului de apa in zonele agricole, care indica faptul ca situatia este foarte serioasa. Este o situatie periculoasa" a spus Al Ghamdi, conform Independent.

Apa din panza freatica reprezinta 98% din rezerva de apa a Arabiei Saudita, tara care nu are rauri sau lacuri. Site-ul The New Arab sustine ca rezervele din centrul Arabiei Saudite s-au transformat in cariere de nisip.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO