Tânărul afroamerican din Atlanta, care a fost ucis de un polițist, ar fi furat un pistol

Ultima actualizare: 14-06-2020 19:45

Oraşul Atlanta din statul american Georgia a fost cuprins de proteste violente, după ce un tânăr afroamerican, care s-a opus arestării, a fost împuşcat mortal în apropierea unui restaurant de tip fast-food.

Poliţistul care l-a ucis a fost destituit. Şi-a dat demisia din funcţie, asumându-şi responsabilitatea, şi comandantul Departamentului local de poliţie, o femeie.

Protestele și violențele au izbucnit după moartea lui Rayshard Brooks, un tânăr afro-american, de 27 de ani, împușcat mortal de un polițist după ce s-a opus arestării, în apropierea unui restaurant fast-food din Atlanta. Localul respectiv a fost incendiat. Iar manifestanții au blocat o autostradă principală la intrarea în oraș.

Poliția a fost chemată la restaurantul fast food vineri noaptea - spune șeful Biroului de investigații - pentru că Brooks adormise în mașină, blocând linia de servire drive-in.

Doi agenți de poliție au răspuns apelului. L-ar fi găsit, într-adevăr, pe Brooks dormind în mașină și, după ce l-au trezit, l-ar fi supus așa-numitului test de sobrietate. În acest moment, Brooks s-a opus cu violență arestării...

Potrivit Biroului de investigații, imaginile de la camerele de supraveghere par să arate că Brooks a reușit să îi ia unuia dintre polițiști pistolul cu electroșocuri.

Apoi, tânărul afro-american a încercat să fugă... În imaginile de pe camerele de supraveghere nu se mai vede ce a urmat, dar se aud focuri de armă. Brooks a căzut împuşcat. A fost transportat la spital, dar nu a supraviețuit.

Avocatul familiei: ”Nu era un jaf în desfășurare la o bancă sau vreun atac violent. Doar i-au spus că îl arestează. Văd că au zis că îl bănuiau că se află sub influnța alcoolului, că a adormit și blocat drumul. Nu e adevărat... Iar martorii spun că nu l-au supus la niciun test de sobrietate. Atunci de ce era arestat?”

Agentul de poliție care l-a împușcat a fost destituit, iar celălalt a fost suspendat, fără plata salariului, până la finalizarea anchetei.

Keisha Lance Bottoms, primar Atlanta: ”Nu cred că era justificată folosirea forței letale. ”

Primarul orașului Atlanta a mai anunțat că șefa Departamentului local de poliție,Erika Shields, a considerat că trebuie să-și asume responsabilitatea și a demisionat din funcția de conducere.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO